MatematikTutkusu.com Forumları

Kartezyen Çarpım İspat

İlk  1 2 3 4 5 ... Son
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:12 22 Mar 2012 #21
Bu linkteki bilgi ne yazıkki yanlış. kendi adıma kafa karışıklığımı giderdim. işlerin aerturk hocamızın dediği gibi yürüdüğünü düşünüyorum. Destekleyen bi kaynak linki bulursam buraya eklemeye çalışacağım.
Valla tüm 9. sınıf kitaplarının değişmesi gerekecek o zaman. Tüm kitaplarda yazılı olan bu.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:23 22 Mar 2012 #22
Hele kartezyen nedir, niye kartezyen çarpım ya da kartezyen koordinat nedir diye bir araştırayım dedim. Karşıma Descartes çıktı. Kartezyen , Dekartçı demekmiş. Devam ettim araştırmaya ve şöyle bir yazı buldum. Okumak isteyenlere.
Rene Descartes'in Matematik Felsefesi
Rene Descartes'in Matematik Felsefesi

dare233 03:35 22 Mar 2012 #23
ya şimdi örnek vermeden ispat edemezmiyiz bunu acaba ?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:42 22 Mar 2012 #24
ya şimdi örnek vermeden ispat edemezmiyiz bunu acaba ?
Ben şimdi şunu anlamadım. Senden bunun doğru olduğunun mu ispatını istiyorlar. Yanlış olduğunun mu?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:45 22 Mar 2012 #25
Burada (kesişim işlemi) yaptığım ispatın benzerini istiyorsun sen o zaman.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:47 22 Mar 2012 #26
Cartesian product: Definition from Answers.com

en sonda bu eşitliğin olmadığı yazıyor ama tüm Türkçe kaynaklarda da bu eşitlik yazıyor biraz garip bunu yanlış yazmaları. bu arada bulamadım ama sanki daha önceden bununla ilgili bi soruyu (içinde 3 kümenin çarpımı vardı) forumda sordular da ben de yine yanlış çözdüm gibi bi düşünceye kapıldım.
O kaynaktaayrıca, kesişimlerin kartezyen çarpımının eşit, birleşimlerin, kartezyen çarpımının ise, eşit olmadığını iddia etmiş ki, külliyen yanlış bence.

dare233 03:48 22 Mar 2012 #27
Burada (kesişim işlemi) yaptığım ispatın benzerini istiyorsun sen o zaman.
evet yapılabiliyorsa böyle istiyorum

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:54 22 Mar 2012 #28
Ne zamana lazım bu sana canım.

dare233 04:01 22 Mar 2012 #29
Ne zamana lazım bu sana canım.
cuma 4e kadar teslim etmem lazım

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 04:06 22 Mar 2012 #30
AXB={(x,y)|x∈A ve y∈B}

tanımını kullanılarak

AX(BXC)=

={(x,y,z)|x∈A ve (y,z)y∈ BXC}

={(x,y,z)|x∈A ve (y∈ B ve z∈C)}

={(x,y,z)|(x∈A ve y∈ B) ve z∈C}

={(x,y,z)|(x,y)∈AxB ve z∈C}

=(AXB)XC

İlk  1 2 3 4 5 ... Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm