Doktora mı yaptınız?.. Pek anlamadım. Cümlenizden bir şey anlamadım.
Doktora mı yaptınız?.. Pek anlamadım. Cümlenizden bir şey anlamadım.
Sizin söylediğiniz çok farklı bir konu.
Bir kompleks sayının, reelini ve sanalını birbirinden ayırıp bunları sıralı ikili olarak göstermek, onun 2 boyutlu olduğunu kabul etmek anlamına gelmiyor.
Mesela ben de şöyle bir tanımlama yapabilirim.
1,3=(1,3) (1,3 ; ondalık gösterim)
(1,3) ü, koordinat düzleminde gösterdiğimde, R=R2 olduğunu mu kabul etmiş oluyorum?
hiyerarşi meselesine ben de katılmıyorum yanlış anlama olmasın. sadece bu tartışmalara girecek vasıfta olmadığımı belirtmek istemiştim. yoksa göz göre göre saçmalayan çok bilim insanı gördüm.
Hiyerarşi başka bir şey, saçmalamak başka bir şey. Kabul edip veya etmemeniz sonuçta hiçbir şey değiştirmez zaten.
Otorite olan insanların kitaplarından bahsettim ben sadece. Zaten bu insanların kitaplarının arka sayfalarına bakarsanız bir sürü yabancı kaynak görürsünüz.
İzomorf için bir grup yapısı veya cisim yapısı tanımlamalısınız. Burada sadece basit bir sıralı sözkonusu. "R^2 denk C" dediğiniz şeyler cisim yapısı üzerine söylenmiş şeylerdir. Yâni orada yapılacak bir işlem diğer tarafta da yapılabilir gibisinden.
Daha önce de dediğim gibi, birleşme özelliğini kabul etmezseniz böyle bir soru sormak zaten mantıksızdır. Eşit olmayacağı bârizdir. Dikkat edilirse hep kabulden bahsettim. Tanımlıyorsunuz. Matematik baştanaşağı tanımdır.
Herkese iyi çalışmalar, kolaylıklar...
Bir konu daha aydınlatılmadan, matematiktutkusu.com arşivinin rafına kaldırıldı.
Hayırlı uğurlu olsun matematik camiasına.
konuyu aydınlatmak zorunda hissetmemek gerek bu zaten bizim işimiz değil sanırım. fikirler söylendi herkes mantıklı şekilde düşüncelerini paylaştı arada gereksiz hiyerarşi tartışması ve önemlide olmayan bu konunun çok uzaması dışında herşey olması gerektiği gibi sonuçlandı onlarda işin tuzu biberi oldu
herkese iyi çalışmalar ...
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!