bu benimde sinirlerimi bozuyorduheleki ilk kombinasyon öğrendiğim zamanlarda... böyle saymak işi hakkaten zorlaştırıyor. , hehe sabri hocamız gelmiş bakın şimdi doğru bir cevap gelecek
bu benimde sinirlerimi bozuyorduheleki ilk kombinasyon öğrendiğim zamanlarda... böyle saymak işi hakkaten zorlaştırıyor. , hehe sabri hocamız gelmiş bakın şimdi doğru bir cevap gelecek
Cevabı düzelttim, bir kontrol et istersen.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
soru ilk yazıldığında görmüştüm, cevaplayacak olsam o zaman cevaplardım. alışık olunca doğru cevap vermek mesele değil. sadece ilk başlarda senin hangi soruları nasıl sayıp çözdüğün aklıma geldi de onu belirteyim dedim
evetdedim zaten.Böyle saymak çok güç oluyor hocam da anlamadığım nokta siz 1.soruyu çözüyorsun 2.yanınde kek bir soru... yanlış yazdığım bir noktamı var orasını pek anlamadım.
hayır öyle bir şey de yok.yanlış yazmamışım yani.ama dediğim ipucunu dikkate aldınız dimi misal 000123 bir sayı kabul edilecek.
ilk soruyu da cevaplamıştım sadece verilen bir cevapta ufak bi hata vardı onu yazmıştım.
her soruyu cevaplarsak hem ben sınav oluyomuşum gibi bir durum ortaya çıkar hem de cevaplamak isteyen başka arkadaşlar için çok zevksiz bi durum oluşur. o yüzden genelde soruyorum soruların cevapları lazım mı yoksa insanlar uğraşıp keyif alsınlar diye mi sorulmuş diye.
Bu arada cevap doğru sanırım, kısa yolu da biraz düşünmeyle buldum.
6 tane 1'i 6 tane basamağa dağıtacağız: (6+6-1,6)=462 çıkar.
İyi günler.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!