yok hocam . çözümüm hatalımı onu soruyorum a+b+c+d+e= 30 için saymaya çalışıyorum ve hepsinin aynı olduğu durumları çıkarıyorum hatalımıyım?
yok hocam . çözümüm hatalımı onu soruyorum a+b+c+d+e= 30 için saymaya çalışıyorum ve hepsinin aynı olduğu durumları çıkarıyorum hatalımıyım?
Hatan yok da net cevabı bulmak zor oluyor. İkimizin kullandığı yöntem aynı zaten.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
40 kişiden 5 tanesini seçeceğiz.bunlar kendilerine oy vermiyecek 5 kişiyi çıkarttık 35 kişi kalıyor.Siz yoksa bu 5 kişinin belli olduğunuda mı belirtiyorsunuz?
Ohoohocam biz resmen farklı sorulara cevap arıyoruz.Biz kadircanla bu 5 kişiyi belirli olduğunu düşünüyoruz dışarı atıyoruz geri kalan 35 oyu değerlendiriyoruz ama siz direk 40 kişiye bakıyorsunuz.
siz 40 tane oy verildiğini düşünün.
yok ben 35 oy çıkmasını düşünecem diyosanız 192.5! cevabını tek tek saymadan bulmaya çalışın. dediğim gibi şu an için bi çözümüm yok ama cevabı biliyorum
biz 35 oy için düşündük gerçi mantık aynı şu tek tek yerine bi çözüm düşünüyoruz.
@gereksizyorumcu, peki bizim çözdüğümüz soru için de bir cevap bulabilir misiniz?
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!