1.SORU:
grafik f(x)=ax2+bx+c parabolüne aittir. |f(x)|=-f(x) denklemini sağlayan x tamsayı değerlerinin toplamı kaçtır?
2.SORU:
şekilde verilenlere göre ABO dik üçgeninin alanı kaç birim karedir?
1.
fonksiyonun negatif ya da sıfır olduğu tamsayı değerleri toplamını soruyor
1+2+3+4+5=15
2.
parabolün denklemi zaten verilmiş , doğruyu kestiği orijinden hariç diğer noktayı buluruz
x=5/3 bulunur. doğru denkleminde yerine koyup y=5/9 buluruz
o üçgenin alanı da (5/3).(5/9)/2=25/54 bulunur
Ben şundan dedim. Mutlak değerin içindeki ifade, ancak 0 dan küçük olduğu zaman dışarıya önüne - alarak çıkar. 0 veya pozitif olursa aynen çıkar. Soruda |f(x)|=-f(x) dediği için f(x) in 0 dan küçük değer aldığı anlaşılır diye düşündüm.
Sizin dediğiniz de bir yere kadar mantıklı ama, işin içine 0 girince bozuluyor gibi geldi bana. |f(1)|=|0|=-0=-f(1) gibi bir şey demek istiyorsunuz. 0 ın önüne işaret almadığını var sayarsak bu yanlış oluyor.
ben ilk itirazınızda sadece 0 yapan değerleri almamız gerektiğini söylediğinizi sanmıştım meğer yanlış okumuşum onları almayalım diğerlerini alalım diyomuşsunuz
bence ikisi de alınmalı sonuçta sıfır da önüne işaret alabilir sadece işaretin bi anlamı olmaz -0=+0=0 pekala diyebiliriz.
Bilemiyorum. Mutlak değerin tanımıyla çelişiyor Ayrıca, biz 0 ı ne negatif ne pozitif sayı olarak tanımlıyoruz. Sizin dediğiniz gibi olursa 0, Pozitif ve negatif sayıların kesişimi olur ve bu da pozitif ve negatif sayıların ayrık küme olması durumunu bozar.