evet.ben böyle kendi kendime sorup çözmeye çalışıyorum güzel oluyorrica ederim.Forumda herkes için iyi oluyor böyle...
evet.ben böyle kendi kendime sorup çözmeye çalışıyorum güzel oluyorrica ederim.Forumda herkes için iyi oluyor böyle...
Ben de bir soru yazayım öyleyse.
8 tabanında rakamları toplamı 12 olan en fazla 6 basamaklı kaç sayı vardır?
Kolay gelsin.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
fikrimi özel mesajla yolladımburada arkadaşlarda 2 kişilik konuşma oldu resmen.Dur bakalım cevabıda yazma düşünenarkadaşlar olabilir.
ilerde savcı olmak istiyorum yaonunla ilgili karışık bi soru sorayım.(kolay bir soru ama uzatcam
)
Savcı Kadir bey , her akşam meydana gelen cinayet olaylarını çözmek için olayla ilgisi olan kişilerle ilgili bilgiler içeren iddianemeler hazırlayıp mahkemeye sunmaktadır.Savcı kadir bey adliyeye gittiğinde önünde 6 tane iddianame dosyası olduğunu görür ancak davalardan bir tanesi 11:00'da diğeri 12:00'da başlamaktadır bir davadan çıkar çıkmaz diğerine gidecektir.Buna göre en az 2tane iddianame dosyası almak üzere kaç farklı şekilde seçim yapabilir ?
not= >soruyu 2ye bölerseniz sorunun tamamındaki anlatım bozukluğunu görmekte hiç zorlanmazsınız.
Burada bir sıkıntı var. 11 ile 12'de olan davaların iddianamesini mutlaka almalı mıyım, yoksa koşul sadece en az iki tane seçmem mi?
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
işte soruyu , nasıl yazdığım belliSallaya sallaya gittim
Arkadaşlar soruya bakmayın dağılım sorusu yazdık güya
ama altküme sorusu oldu
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!