100 öğrencinin girdiği bir sınavda 5 soru sorulmuş ve her soruyu tam olarak 50 öğrenci çözmüştür.Çözdüğü soru sayısı ikiyi aşmayan öğrenci sayısı en az kaç olabilir? cevap 17
100 öğrencinin girdiği bir sınavda 5 soru sorulmuş ve her soruyu tam olarak 50 öğrenci çözmüştür.Çözdüğü soru sayısı ikiyi aşmayan öğrenci sayısı en az kaç olabilir? cevap 17
Yine de bütün umudunuzu yitirmeyin. Yarının ne getireceği bilinmez. Güneşin doğusu genelde bir şeyler nasihat eder
5.soruya 12
4.soruya 11
3.soruya 10
2.soruya 9
1.soruya 8
İkiyi aşmayan 17 ( en az 1 en çok 2'yi arıyoruz)
duygu çözmüşün tebriklerBunun neresi olimpiyatsa (olimpiyat sorusu olması beni şaşırttı)
Yine de bütün umudunuzu yitirmeyin. Yarının ne getireceği bilinmez. Güneşin doğusu genelde bir şeyler nasihat eder
Hocam şöyle düşündüm öğrencilerin 50'si de 5 soruya kesin cevap vermiş. Hepsini eşit olarak düşünürsek herbiri bir soruya 10 cevap vermiş olr.
1 ve 2 nin en az olmasını bulmak içinde deneme yanılma yoluyla yaptım. 1 ve 2 nin az olması için diğerlerine sayıları dağıtmamız gerekiyor. Toplamı 50 olan bu şekilde bir sıralama bulabildim cvp da 7 olunca doğrudur. diye düşündüm.
soru bunu söylemiyorki
her soru tam olarak 50 öğrenci tarafından çözülmüş diyor.
mesela 50 tane öğrenci hiçbir soruya cevap vermemiş olabilir kalan 50 tane öğrenci de her souya cevap vermiş olabilir (budurumda sorulan değer 50 olurdu)
bence şöyle çözülmeli en fazla 2 soru yanıtlayanların minimum sayısı sorulduğuna göre en az 3 soru çözenlerin sayısı X olsa toplamda 50.5=250 cevap verilmiş olduğuna göre
3.X<250 → X<83,3 yani 3 veya daha fazla soru cevaplayanların sayısı en fazla 83 olabilir ve 2 veya daha az soru cevaplayanların sayısı da en az 17 olur.
soru burda bitmez 83 ve 17 değerleri için bir dağılım da yapmak gerekir bunu da şu şekilde kolayca yapabiliriz
A---B---C---D---E
1---1---1---2---2
2---3---3---3---4
4---4---5---5---5
...
1 nolu öğrenci ilk 3 soruya cevap vermiş sırayla doldurcaz işte. 84. öğrenci de 5. sorunun 50. öğrencisi olcak. o kadar.
kalan 16 öğrenci hiç sou cevaplamayacak. kısaca bu dağılım yapılabilir bir dağılım yani cevap 17 olmalı.
Tesadüf olmuş o zamanCevabı olmasaydı başka şekilde de düşünebilirdim.
Ben o kadar direk bakmadım 17 görünce cevap budur dedim yarına arkadaşıma cevabı ***ürüyüm bakalım ne diyecek
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!