MatematikTutkusu.com Forumları

çift kat kök

cizmeli kedi - ait kullanıcı resmi (Avatar) cizmeli kedi 15:57 14 Haz 2014 #1
[0,360] araliginda (1-sinx).cosx≤0 esitsizliginin cozum kumesini bul.
Benim sormak istedigim sorunun cevabi degil.Burada x=90 degeri hem 1. hem de 2. carpanin bir köküdür ve dolayisiyla cift katli kök gibi gorunuyor.Ancak isaret tablosu yaptigimizda x=90 da isaret degisiyor.Yani bu kök tek katli olmali.Zaten 1-sinx carpaninin grafigi cizidiginde veya sinx yerine √cos2x yazdigimizda x=90 nin 1. Carpan icin cift katli kök dolayisiyla butun ifade icin tek katli kök oldugu goruluyor.Boyle detayli bir inceleme yapmak neden gerekli veya ne türlü sorularda bu incelemeyi yapmaliyiz.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 21:26 15 Haz 2014 #2
Hocam ne yazık ki sorudan hiçbir şey anlayamadım

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 22:27 24 Haz 2014 #3
Şu soruya açıklık getirebilirler mi rica etsek öğretmenlerden ? Soru sorulduğundan beri aklımdan çıkmadı,çözümünde veya soruda bir hata mı var,bu karmaşa neden oluyor ?

Ekleme:Eşitsizlik tablosunu nasıl çizeceğiz ?

cizmeli kedi - ait kullanıcı resmi (Avatar) cizmeli kedi 19:42 25 Haz 2014 #4
arkadaşlar kusura bakmayın soruyu ben sordum ancak sonra ilgilenemedim.Bu soruda sinx=sin(90+2k∏) veya sinx=sin(180-90+2k∏) şeklinde düşününce çift kat görülüyor.

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 19:35 27 Haz 2014 #5
arkadaşlar kusura bakmayın soruyu ben sordum ancak sonra ilgilenemedim.Bu soruda sinx=sin(90+2k∏) veya sinx=sin(180-90+2k∏) şeklinde düşününce çift kat görülüyor.
Tamam,ilginiz için teşekkürler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm