paralel olmayan olmayan 2 doğru var.birinde 3 birinde 4 nokta var ve her bir nokta isimlendirilmiş a b c d e f g en fazla kaç dörtgen oluşur cevap 24
paralel olmayan olmayan 2 doğru var.birinde 3 birinde 4 nokta var ve her bir nokta isimlendirilmiş a b c d e f g en fazla kaç dörtgen oluşur cevap 24
c(3,1).c(4,3)+c(3,3).c(4,1) i nereden buldun onlar üçgen oluşturmaz mı?soruda dörtgen oluşturur diye soruyor.
kötü de olsa anlaşılır bir şekil çizmeniz mümkün mü acaba çünkü sorunun bu anlatımıyla ben 24 bulamıyorum.
resmi yükleyemiyorum hep hata oluşuyor.doğrulardan biri kuzeybatı güneydoğu yönlü diğeri doğu batı yönlü üzerinde 3 nokta bulunan.
eğer böyle bir şekilse ben de matematikçifm hocamıza katılıyorum cevap C(3,2).C(4,2)=3.6=18 olmalı
bence sadece iki durum var, 7 noktadan birinin doğruların kesişim noktasında olduğu durum ve 7 noktanında kesişim noktasından ayrı yerlerde olduğu durum,
ve eğer 7 noktamızdan her hangi biri, doğruların kesişim noktasında değilse, yerleri hiç önemli değil hep cevap 18 çıkıyor gibi geldi bana
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!