ama ben bilyorum bütün bunların sebebini , insanın içinde kalmışlık , Cem Yılmaz'ın doktorun reçeteye karalama yazı yazmasını yorumlaması gibi , ben 6 sene okudum al sana reçete
bu müfredatları hazırlayan kafalar kendi branşlarının dünyada vazgeçilmez değrler oluğunu düşünüyor, coğrafyada izohips ndir bilmeyen öğrenci olur mu canım , var mı böyle hödüklük cık cık cık , nasıl bilmezsin izohipsi o yüzden müfredatta olsun çakın , biyolojide timsahın kalbi 4 odacıklıdır ama soğukkanlıdır çünkü kan kalpten çıkışta atar-toplardamar arasındaki bağlantıdan birbirine karışır , bu da çıkarlamaz müfredattan hiç olur mu? çakın öğrenciye, bilsin işi ne? fizikte young deneyi var , kabul fiziğin dalaga yapısının temeli , çıkarırsan olmaz çakın öğrenciye. kimyada indirgeme tepkimelri mi var , ne demek çıkarmak kimya zaten bunun ta kendisi , çakın öğrenciye.
kimse kendi kısımından feragat edemiyor zannediyor ki sinüs denen şeyi öğrenciye öğretmezsek o öğrenci eksik olcak , kndisi de matematiğe ihanet edecek.
bu kocakafalar bu bilgilerin bazı insalar için sadece genel kültür olduğunu anladığı gün adam oluruz. young deneyi öğrencilerin %95 i için sadece genel kültürdür ama lisedeyken bize biçtikleri kısımdaki her sorusunu 1 dakikadan kısa sürede yapabilecek kadar dalgaları biliyordum.