MatematikTutkusu.com Forumları

paralelkenar ile ilgili sorular

İlk  1 2
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:50 16 Oca 2011 #11
Şimdi farkettim, KBF nin alanı S+12, KGF nin alanı 3S+24 tür.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 04:04 16 Oca 2011 #12
Üstadım, bende özel teorem antipatisi var. Tek çözüm, o olmadıkça başvurmuyorum. Bazen ştandart olmak iyi oluyor.
Hocam Menelaus ya da Ceva Teoremleri özel teoremler değiller ki. lisede okutulup okutulmadığını bilmiyorum ama bu sorunun sorulabildiği her gence bu teoremlerin okutulmasında da sakınca yoktur. ispatları da sadece paralellik ve benzerlikten kolayca yapılabilinir, bence pisagordan bile daha elemanter teoremlerdir. eğer bu teoremler özel ve lise seviysinde gereksiz derseniz saygı duyarım ama o zaman bu ayarda bir sorunun da liseden çıkarılması gerekir. zaten ben müfredatın hafifletilmesi gerektiğini hep söylüyorum. birçok öğrenci için şu soruların üniversite sınavında soru olmaktan başka bir anlamı olmayacak. boşa emek.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 04:11 16 Oca 2011 #13
Müfredatta var. Özel soruların çözümünde kullanıldığını da biliyorum. Ama bu teoremleri alternatif çözüm olarak görüyorum. Sadece bu teoremlerin kullanılmasıyla çözülebilecek bir soru varsa onu da es geçiyorum. Benim de dağarcığım bu.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 04:27 16 Oca 2011 #14
F den çektiğiniz paralel nasıl kenarortay oldu?
hocam alttaki açıortayın iç tersi oluyor (şimdi adı iç ters mi bilmiyorum tam işte Z oluşuyor) , ikizkenar üçgen oluşuyor.
diküçgende de hipotenüsten ikizkenar üçgen ayırdığımızda o kenarortay olmuş oluyor. (ayrıca yukarıdan gelen de açı ortaydır bu da görülüyor aslında)

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 04:38 16 Oca 2011 #15
Tamam şimdi gördüm. Teşekkür ederim Üstadım.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. sınıf Çözümlü Dörtgen Soruları .10. sınıf Çözümlü Paralelkenar Soruları Çözümlü Geometri Soruları Dörtgenlerde Alanla İlgili Çözümlü Sorular Dörtgenlerde Benzerlik Çözümlü Sorular Paralelkenarla İlgili Çözümlü Sorular
Tüm Etiketler

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm