MatematikTutkusu.com Forumları

Yuvarlak Masa

İlk  1 2
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:05 20 Oca 2011 #11
Üstadım ben buldum galiba. Eğer soruyu doğru anladıysam, 7 kişi ve en az olanın 2 lira olması kaydıyla (En çok olan 8 lira); oyun bittiğinde,
2 lira olanın ki 20 liraya çıkıyor, 8 lira olanın ki 5 liraya iniyor. Doğru mu Duygu?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:06 20 Oca 2011 #12
Doğruysa çözümü yazarım.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 20:24 20 Oca 2011 #13
Kusura bakmayın hocam sorunun yanlış olduğunu düşündüğünüzü sanmıştım çok özür diliyorum.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:26 20 Oca 2011 #14
Önemli değil diyelim.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 02:02 21 Oca 2011 #15
Kusura bakmayın hocam sorunun yanlış olduğunu düşündüğünüzü sanmıştım çok özür diliyorum.
iyi de soru yanlış/eksik zaten

ilk üç kişinin parası arasındaki ilişki veriliyor ama tüm oyuncuların paraları üzerinden aynı kural geçrliymiş gibi işlem yapılıyor. kitabın kendince bir çözüm yapmış olması beni bağlamaz, bu haliyle sorunun bir sürü çözümü olabilir, kitabın verdiği çözümü ise yukarıda yazdık zaten.
bir de şu "4 kat fazladır" cümlesinden ne zaman 5 katı olmayı ne zaman 4 katı olmayı anlamalıyız birisi bana açıklarsa sevinirim gerçekten. ya da biz hangisini anlıyosak tersi mi doğru oluyor?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:10 21 Oca 2011 #16
Ben feragat ettim.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 02:11 21 Oca 2011 #17
hocam bende daha önce belirttiğim gibi soruda verilen ifadeden ilk üç kişi arasındaki kural olduğunu çıkardım, ve sizinde dediğiniz gibi o ifade birebir kitaptan olduğu gibi alınmışsa soru yanlıştır, ama bana göre soru buraya aktarılırken bir karışıklık olduğuydu, çözümün başına şöyle bir bakınca, o kuralı tüm kişiler boyunca 1 er tl azaltarak ***ürdüğünü gördüm, ve çözümün gerisini ayrıntılı inceleme gereği duymadım, zaten benim en çok takıldığım noktada o kısımdı, hatayı görünce soru artık çözülür bir esprisi kalmadı deyip üstelemedim, açıkçası

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm