MatematikTutkusu.com Forumları

mutlak değer etkinlik

İlk  1 2 3 Son
Faruk 16:42 26 Nis 2012 #11
Mutlak değer büyüklükle alakalı bir şey olduğu için somut örnekler verebilrsiniz. Yani uzunluk,ağırlık gibi birimlerin büyüklükleri negatif olmaz ya oradan yola çıkabilirsiniz belki. Biraz saçma oldu ama yine de düşünün derim

smallesmer - ait kullanıcı resmi (Avatar) smallesmer 17:12 26 Nis 2012 #12
Mutlak değer büyüklükle alakalı bir şey olduğu için somut örnekler verebilrsiniz. Yani uzunluk,ağırlık gibi birimlerin büyüklükleri negatif olmaz ya oradan yola çıkabilirsiniz belki. Biraz saçma oldu ama yine de düşünün derim
yok yok kesinlikle saçma değil. bende iki öğrenciyi tahtaya çıkarıp iki yanıma alıp eşit uzaklıklara gönderip kendimi 0 noktası olarak düşünmelerini isteyecektim. böylece aralarındaki mesafeyle mutlak değeri ilişkilendirmelerini falan isterim diye düşündüm. ama bunu hocaya söylesem kim bilir neler der onlar 9. sınıf daha iyi şeyler bulman lazım falan filan artık tüm cesaretimi toplayıp gideceğim

Faruk 17:55 26 Nis 2012 #13
En umulmadık fikirler parlayan fikirler olabilir. Önemli olan teslimiyettir

smallesmer - ait kullanıcı resmi (Avatar) smallesmer 18:05 26 Nis 2012 #14
En umulmadık fikirler parlayan fikirler olabilir. Önemli olan teslimiyettir
bi de bende parlasa hiç fena olmayacak

Faruk 19:05 26 Nis 2012 #15
Neden olmasın. Fikrinize güvenin alternatifleriniz de olsun. Öğrencinin sorabileceği soruların cevabını sormadan verin

smallesmer - ait kullanıcı resmi (Avatar) smallesmer 19:24 26 Nis 2012 #16
Neden olmasın. Fikrinize güvenin alternatifleriniz de olsun. Öğrencinin sorabileceği soruların cevabını sormadan verin
bu dediğini hocaya söylesem var ya beni dövmekten beter eder neymiş öğrenciler soru sormayı öğreneceklermiş..
bu arada çok teşekkür ederim yardımlarınız için

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 19:32 26 Nis 2012 #17
bi tane oyuncak kamyon alın, nakliyecilik yapıyosunuz
bir paket de sayı fasulyesi bir miktar da kabuklu ceviz ya da daha büyük ve sayılabilecek nakil malzemesi

iki nokta belirleyin ve cevizleri rastgele paylaştırın. bir noktadan diğerine naklettiğiniz ceviz sayısı kadar fasulyeyi ücret olarak alın.
siz mutlak değeri kazanırsınız. ceviz sahipleri ise bazen kazanır bazen kaybeder.

9. sınıflara fasulyeli demonstrasyon

gördüğünüz gibi tariflerimiz kaşıkla, bardakla ve pratik.

smallesmer - ait kullanıcı resmi (Avatar) smallesmer 19:58 26 Nis 2012 #18
bir paket de sayı fasulyesi bir miktar da kabuklu ceviz ya da daha büyük ve sayılabilecek nakil malzemesi

iki nokta belirleyin ve cevizleri rastgele paylaştırın. bir noktadan diğerine naklettiğiniz ceviz sayısı kadar fasulyeyi ücret olarak alın.
siz mutlak değeri kazanırsınız. ceviz sahipleri ise bazen kazanır bazen kaybeder.

ya açıkcası çok bişey anlamadım bu konudan mutlakla alakasını da anlayamadım ve demonstrasyon yöntemini şuan gördüm böyle bişey öğretmediler hiç

smallesmer - ait kullanıcı resmi (Avatar) smallesmer 20:01 26 Nis 2012 #19

ya açıkcası çok bişey anlamadım bu konudan mutlakla alakasını da anlayamadım ve demonstrasyon yöntemini şuan gördüm böyle bişey öğretmediler hiç

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:09 26 Nis 2012 #20
Başlangıçta A ve B noktalarında 50 şer ceviz olsun. şimdi 10 cevizi A dan B ye taşıyın. A noktası 40 a düşer net durumu -10 dur ama bu sizi ilgilendirmez 10 fasulye alırsınız. mutlak değer de bunun gibi.

İlk  1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm