1. #11

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer
    Alıntı gereksizyorumcu'den alıntı Mesajı göster
    bu sorunun özelinde gökberk ve makme ama genelde arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu için geçerli,
    sorularda hep size dayatılan yönteme sadık kalmaya o kadar alışmışsınızki atıyorum en basit iş probleminde bile standart çözüm yöntemi olan işe katkı yapan tüm birimlerin işi toplam bitirme sürelerinin tek tek belirlenmesi (15 gün ve 120/13 gün değerlerinin bulunması) yolundan bir an bile ayrılamıyorsunuz.
    problem sorularının genel olarak size hata yaptırtmaktan çok hızlı olanınızla yavaş olanınızı ayırmakta kullanılır diye düşünüyorum. görüldüğü üzere yukarıda soruların makul sayılabilecek fazla işlem yapılmamış çözümleri de mevcut.
    neyse daha fazla uzatmadan sınavda karşınıza çıkacak bi problem sorusunun max 30 saniye içinde tercihen de kalem kullanılmadan çözülebileceğini belirteyim aksi takdirde ya soruyu soran saçmalamış çok kötü sayılar vermiştir ya da siz sorunun kısa yoldan çözümünü bulamamış kağıt kalem israfı yapmaktasınızdır. problem sorularında bile size verilen 1 dakikanın tamamını kullanırsanız sınav nasıl biter

    her soru tarzında bunun formülü var mı diye soran arkadaşlarımız oluyor. sorunun mantığını kavramak yerine herşeye formül aramanın sonucu bu olsa gerek. gerçi bunun nedeni de dershane hocaları sanırsam.
    hocam sizin çözümüz çok iyi ve ben olayın mantığını kapmış durumdayım. ben şu seviyede pratik cevaplar üreticek seviyede değilim zaman la farklı çözüm yollarını geliştirmeyi umut ediyorum, cevaplar için teşekkürler

  2. #12

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    aslında ben sizi değil de genel öğrenci mantığını eleştirmek istemiştim. sorularda hep böyle kalıp metodlar/formüller kullanılması ve bunların talep edilmesine karşı bişeyler söylemek istemiştim.

    öğrenci arkadaşlarımız soruyu öyle bir mantıkla çözüyorki sanırsınız gözleri görmeyen birisi işinden evine dönüyor. hep aynı yol, yağmur da yağsa aynı yol , şimşek de çaksa aynı yol. en garip kısmı da kör değiller ama bu sorunun formülü var mı diyerek gözlerini kapamaya daha en başından razılar.


 
2 sayfadan 2.si BirinciBirinci 12

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. işci havuz problemleri
    ajanyumusakg bu konuyu 12. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 10 Ağu 2013, 18:23
  2. işçi ve havuz problemleri
    the-lara_hj bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 27 Haz 2012, 01:28
  3. işci havuz problemleri
    cindy.89 bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 03 May 2012, 19:07
  4. işçi havuz problemleri
    see_u bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 03 Mar 2012, 16:21
  5. işçi havuz problemleri
    ayşe gül bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 25 Nis 2011, 14:44
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları