1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    Mantık Testi Soruları

    1. Aşağıdakilerden hangisi bir önermedir?
    A) Yolda dikkatli yürüyünüz.
    B) Hoş geldiniz.
    C) Çok çalışmaktayım.
    D) 13 asal sayıdır.

    2. Verilen dört önerme için, kaç farklı doğruluk değeri vardır?
    A) 4
    B) 8
    C) 16
    D) 32

    3. Aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi yanlıştır?
    A) p Λ p ≡ p
    B) p Λ q ≡ q Λ p
    C) p Λ 1 ≡1
    D) p Λ 0 ≡ 0

    4. Aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi (p ⇒ q)' önermesine denktir.
    A) p' ⇒ q
    B) p' ⇒ q'
    C) p' V q
    D) p Λ q'

    5. q Λ (p' V q)' bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) Totoloji
    B) Çelişki
    C) p
    D) q

    6. p Λ 1 ≡ 0 ve q V 0 ≡ 1 ise aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi doğrudur?
    A) p' Λ q'
    B) p Λ q
    C) p Λ q'
    D) p' Λ q

    7. q ⇒ (p V q) bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) Totoloji
    B) Çelişki
    C) p
    D) q

    8. (p ⇒ q) Λ (p' ⇒ q) bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) Totoloji
    B) Çelişki
    C) p
    D) q

    9. (p ⇒ q)' V (q' ⇒ p)' bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) Totoloji
    B) Çelişki
    C) p'
    D) q'

    10. p ⇒ q ≡ 0 ise aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi doğrudur?
    A) q ⇒ p
    B) p ⇒ q
    C) q Λ (p ⇒ q)
    D) q Λ q'

    11. q⇒(p⇒r) ≡ 1 ise aşağıdaki bileşik önermelerden hangisi yanlıştır?
    A) (p V q) Λ r'
    B) (p Λ q) Λ r´
    C) (p'Λ q) Λ r
    D) (p V q') V r

    12. (∀ x ∈ R, x ≥ 5) Λ (∃ x ∈ R, x³ > 0) bileşik önermesinin değili, aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) (∀ x ∈ R, x ≤ 5) Λ (∃ x ∈ R, x³ < 0)
    B) (∃ x ∈ R, x < 5) V (∀ x ∈ R, x³ ≤ 0)
    C) (∀ x ∈ R, x ≥ 5) V (∃ x ∈ R, x³ > 0)
    D) (∃ x ∈ R, x ≥ 5) V (∀ x ∈ R, x³ > 0)

    13. (∀ x ∈ R, x² - 2x+1 ≥ 0) ⇒(∃ x ∈ R, x > 1) bileşik önermesinin değili, aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) (∀ x ∈ R, x² - 2x+1 < 0) ⇒ (∃ x ∈ R, x ≤ 1)
    B) (∃ x ∈ R, x² - 2x + 1 < 0) Λ (∀ x ∈ R, x > 1)
    C) (∀ x ∈ R, x² -2x +1 ≥ 0) Λ (∀ x ∈ R, x ≤ 1)
    D) (∃ x ∈ R, x² -2x +1 ≥ 0) ⇒ (∀ x ∈ R, x > 1)

    14. (x² = 4) ⇒(x = -2 V x = 2) koşullu önermesinin, karşıt tersi aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) ( x ≠ -2 V x ≠2) ⇒ x² ≠ 4
    B) (x = -2 Λ x = 2) ⇒ x² = 4
    C) (x ≠ -2 Λ x ≠ 2) ⇒ x² ≠ 4
    D) (x = -2 V x = 2) ⇒ x² = 4

    15. (p ⇒ q)' Λ q bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) Tololoji
    B) Çelişki
    C) p
    D) q

    16. (p V q) Λ (p Λ q)' bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) pV q
    B) p Λ q
    C) p ⇒ q'
    D) p'⇔ q

    17. (p V q) ⇒ (p Λ q) bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) p⇔ q
    B) p ⇒ q
    C) p Λ q
    D) p V q

    18. p ⇒ [q ⇒ (p Λ q)] bileşik önermesi, aşağıdakilerden hangisine denktir?
    A) Tololoji
    B) Çelişki
    C) p
    D) q

    Cevaplar
    1 D
    2 C
    3 C
    4 D
    5 B
    6 D
    7 A
    8 D
    9 D
    10 A
    11 C
    12 B
    13 C
    14 C
    15 B
    16 D
    17 A
    18 A

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar



    *****



    *****
    İnternetim yok

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    Melek çözülmesi için değil. Soru arayanlar için paylaşmış arkadaş.

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Görme göz derecesi testi yaptınız mı? Göz numarası testi?
      korkmazserkan, bu konuyu "Eğlence" forumunda açtı.
      : 0
      : 04 Ara 2011, 16:17
    2. Kümeler Testi Soruları
      matci, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 5
      : 13 Eki 2011, 21:24
    3. Konu Tarama Testi 3 (Son) ygs soruları
      halil2, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 7
      : 31 Mar 2011, 21:16
    4. Konu Tarama Testi 2 (ygs) soruları
      halil2, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 31 Mar 2011, 19:05
    5. 3. sınıf testi soruları
      sude naz, bu konuyu "3. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 15 Şub 2011, 17:35
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları