Merhaba arkadaşlar ben soru çözerken Kombinasyonmu permütasyonmu uygulayacağımı bilemiyorum . Kombinasyon ve Permütasyon arasındaki farkı sbs düzeyinde kısa ve öz bir şekilde bir soru üzerinde olur vs.. anlatabilecek varmı acaba?
Merhaba arkadaşlar ben soru çözerken Kombinasyonmu permütasyonmu uygulayacağımı bilemiyorum . Kombinasyon ve Permütasyon arasındaki farkı sbs düzeyinde kısa ve öz bir şekilde bir soru üzerinde olur vs.. anlatabilecek varmı acaba?
nerede bizim Moderatörümüz
şu anlık "sıralayacaksanız permütasyon, seçecekseniz kombinasyon kullanırsınız" ın dışında ne söyleyebilirim bilmiyorum
sorularınıza göre taktik verilebilir
Sizleri çok seviyorum ♥
daha ziyade Kombinasyonda sıranın önemi yoktur fakat permütasyonda sıranın önemi vardır diye bir tabir var hemen hemen her konu anlatımında bunu anlıyamadım sorunum bu.
Nuran , Moderatör'den kastın ben miydim ?![]()
Kardeşim tam olarak şöyle söyliyim 1,2,3 sayılarını dizmek istiyor 3! = Permütasyondan düşünürsün bunlar arasından bi sayı seçmek istersen kombinasyon kullanırsın yani.
anladim teşekkürler birde permütasyon-kombinasyon karışık bir test hazırladım kendime onu çözmeye uraşacağım yararı olacağanı düşünüyorum yanlışım olursa yine gelirim tekrardan saolun.
şekil biraz kötü çizilmiş onların hepsi dikdörtgen heralde.O halde dikeydeki 7 doğrudan 2sini seçip , yataydan da 2 tane doğru seçersen oluşabilecek tüm dikdörtgenler hesaplanmış olur.C(7,2).C(5,2)
7 tane dikey doğrudan ikisini C(7,2)=21 şekilde,5 tane yataydoğrudan ikisini C(5,2)=10 şekilde seçeriz 21.10=210
Tekrar özür dilerim, çözülmüş
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!