A kümesinin elemanları İ,S,T,A,N,B,U,L ve B kümesinin elemanları T,A,N dir. A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin elemanlarını kapsar? (soru anafen yaprak test kombinasyon 1 testinde var)
A kümesinin elemanları İ,S,T,A,N,B,U,L ve B kümesinin elemanları T,A,N dir. A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin elemanlarını kapsar? (soru anafen yaprak test kombinasyon 1 testinde var)
224 olarak buldum ama cevaptan emin değilim. Arkadaşlar, siz de bakın. Aynı sonucu bulursak, çözümü yazarız.
Canım sen nerden biliyorsun 32 olduğunu, soruyu sen sormadın ki?
hocam siz B kümesinin elemanlarının en az 1 tanesini içermesi durumunu incelemişsiniz
artık soruda ne kasttetiğine bağlı olarak cevap sizin bulduğunuz 224 veya 32 olabilir.
eğer hepsini kapsayacaksa geriye 5 eleman kalır ve bunların 25 =32 altkümesinden herbirinin {T,A,N} kümeine eklenmesiyle istenen sağlanabilir
eğer en az 1 eleman içermesi isteniyorsa hiç içermeyenlerin sayısı = 25 , tüm altkümelerin sayısı = 28 , sonuç=28-25=256-32=224
Soruda gene ifade saçmalığı var galiba.
"A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin elemanlarını kapsar?" yerine "A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin alt kümelerini kapsar?" demeliydi. Ya da buna benzer bir şey.
B kümesinin elemanlarını kapsıyorsa B yi kapsıyor demektir.
İ,S,B,U,L elemanları ile 2^5 =32 alt küme oluşturabiliriz.
bu alt kümelerin her birinin içine, T,A,N yani B nin elemanlarını koyup yeni alt kümeler oluşturabiliriz. ve bu oluşturduğumuz, yeni 32 alt kümenin her biri B kümesini kapsar
yani cevap 32 olurdu.
ben bu şekilde düşündüm, ne dersiniz bilemem
a kumesı 8 elemanlı b kumesi 3 elemanlı b kumesının tum elamanları olacagı için 8-3=5 ve alt kume formulunden 2 üzeri 5=32
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!