A kümesinin elemanları İ,S,T,A,N,B,U,L ve B kümesinin elemanları T,A,N dir. A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin elemanlarını kapsar? (soru anafen yaprak test kombinasyon 1 testinde var)
Yazdırılabilir görünüm
A kümesinin elemanları İ,S,T,A,N,B,U,L ve B kümesinin elemanları T,A,N dir. A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin elemanlarını kapsar? (soru anafen yaprak test kombinasyon 1 testinde var)
224 olarak buldum ama cevaptan emin değilim. Arkadaşlar, siz de bakın. Aynı sonucu bulursak, çözümü yazarız.
Denedim ama çıkmıyo cevap 32'ymiş
Canım sen nerden biliyorsun 32 olduğunu, soruyu sen sormadın ki?
hocam siz B kümesinin elemanlarının en az 1 tanesini içermesi durumunu incelemişsiniz
artık soruda ne kasttetiğine bağlı olarak cevap sizin bulduğunuz 224 veya 32 olabilir.
eğer hepsini kapsayacaksa geriye 5 eleman kalır ve bunların 25 =32 altkümesinden herbirinin {T,A,N} kümeine eklenmesiyle istenen sağlanabilir
eğer en az 1 eleman içermesi isteniyorsa hiç içermeyenlerin sayısı = 25 , tüm altkümelerin sayısı = 28 , sonuç=28-25=256-32=224
Soruda gene ifade saçmalığı var galiba.
"A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin elemanlarını kapsar?" yerine "A kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi B kümesinin alt kümelerini kapsar?" demeliydi. Ya da buna benzer bir şey.
B kümesinin elemanlarını kapsıyorsa B yi kapsıyor demektir.
İ,S,B,U,L elemanları ile 2^5 =32 alt küme oluşturabiliriz.
bu alt kümelerin her birinin içine, T,A,N yani B nin elemanlarını koyup yeni alt kümeler oluşturabiliriz. ve bu oluşturduğumuz, yeni 32 alt kümenin her biri B kümesini kapsar
yani cevap 32 olurdu.
ben bu şekilde düşündüm, ne dersiniz bilemem
a kumesı 8 elemanlı b kumesi 3 elemanlı b kumesının tum elamanları olacagı için 8-3=5 ve alt kume formulunden 2 üzeri 5=32
Aynı kitaptan bende de var çünkü