1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    hız problemi

    Hızları ortalama 64 km ve75 km olan iki otomobil aynı zamanda ters yönde hareket etmişlerdir. 6 saat sonra iki otomobil birbirinden kaç km uzaklaşırlar.

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    Hızı saatde 64 olan araç 6 saatde 6x64=384km yol alır.
    Hızı saatde 75 olan araç 6 saatde 6x75=450km yol alır.
    iki araç ters yönlere doğru hareket ettiklerinden bir birinden uzaklaşırlar.
    birbirlerinen uzaklama miktarı=384+450=834 km olur

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    teşekkür ederim


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Köklü sayı ,karışım problemi,sayı problemi
    Derzulya bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 15 Kas 2015, 22:38
  2. Hız problemi
    büşra kılıç bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 05 Mar 2013, 12:34
  3. hız problemi
    hilal akbulut bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 27 Şub 2011, 06:09
  4. Hız problemi
    mürşde bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 10
    Son mesaj : 26 Şub 2011, 20:12
  5. hız problemi
    hilal akbulut bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 26 Şub 2011, 02:35
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları