MatematikTutkusu.com Forumları

Kombinasyon

Laume 22:14 27 Şub 2011 #1
Aralarında İnci ve Ahmetinde bulunduğu 8 kişilik bir öğrenci grubundan 3ü Parise 2 si Bangledeşe kalanlarda Hakkariye gidecek şekilde üç gezi grubu oluşturulacaktır.

İnci ve Ahmet eski sevgili oldukları için aynı grupta olmak istememektedir.Bu şartla bu gruplar kaç değişik şekilde oluşturulabilir?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:28 27 Şub 2011 #2
tüm durumların sayısı C(8,3).C(5,2).C(3,3)=8.7.6.5.4/(3.2.2)=560 olur
bunlardan bu iki kişinin aynı gruba düştüğü durumları çıkaralım
Paris grubunda iseler C(6,1).C(5,2)=6.10=60 durum
Bangladeş grubundaysalar C(6,3)=20 durum
Hakkari grubundaysalar Parisle simetriktir 60 durum
sonuç 560-60-60-20=420 olur.

matera - ait kullanıcı resmi (Avatar) matera 22:31 27 Şub 2011 #3
keşke bu site ben lisedeyken kurulmuş olsaydı... matematiği 3 yerine 5 ile verirdim.

Laume 22:38 27 Şub 2011 #4
çok sağolun hocam

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:42 27 Şub 2011 #5
çok sağolun hocam
cevapları kitaplarınızdan kontrol ederseniz iyi olur. burada işlemleri hızlı hızlı ve direkt klavyeden yazarak yaptığımızdan hata oranımız da artıyor. gidiş yolu genelde doğrudur cevaplar için garanti veremem

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 22:51 27 Şub 2011 #6
cevapları kitaplarınızdan kontrol ederseniz iyi olur. burada işlemleri hızlı hızlı ve direkt klavyeden yazarak yaptığımızdan hata oranımız da artıyor. gidiş yolu genelde doğrudur cevaplar için garanti veremem
katılıyorum hocam, hatta bazı arkadaşlar sorularını yazdıktan sonra sonuna cevaplarınıda yazıyor, bu şekilde olunca bizde hızlı hızlı çözüp cevabı kontrol edip tereddütsüz ekleyebiliyoruz, diğer sorularda basit işlem hataları falan olunca, yok yanlış oldu yok kitap şunu diyor gibi cevaplar gelince tekrar kontrol et hatayı bul düzelt yeniden ekle, falan gereksiz vakit kaybı yaşanıyor.

büyük bir sorun değil tabi ama bu şekilde olsa bence daha iyi olur

Laume 22:54 27 Şub 2011 #7
evet hocam kontrol ediyorum çok teşekkür ederim

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. Sınıf Kombinasyon Çözümlü Sorular Kombinasyon Çözümlü Sorular Kombinasyon ile İlgili Sorular Kombinasyon Soruları
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm