Bir firma x TL ye mal ettiği bir gömleği y TL ye satmaktadır. y=-x²+5x+10 olduğuna göre,firma bir gömlekten en çok kaç TL kar edebilir ?
Bir firma x TL ye mal ettiği bir gömleği y TL ye satmaktadır. y=-x²+5x+10 olduğuna göre,firma bir gömlekten en çok kaç TL kar edebilir ?
parabolün tepe noktası yani y-max değeri sorunun cevabıdır. tepe noktasını nasıl bulacağın ders kitabında yazıyordur.
bu parabolün tepe noktası sorunun cevabı değildir, bu işlemle maksimum satış fiyatını bulursunuz. soru bize maksimum kar miktarını soruyor.
y-x=-x²+4x+10 elde edilen kar miktarının fonksiyonu olduğuna göre ve bu parabol de maksimum değerini x=-4/(2.-1)=2 noktasında aldığına göre gömlekten en çok -4+8+10=14 TL kar edilebilir.
valla hocam ders kitabı okadar berbat ki
çok teşekkür ederim
Ders kitabını yabana atmamanızı tavsiye ederim. Sınava hazırlanırken, ders kitabındaki konu başlıklarından sorumlu olacaksınız. Diğer hazırlık kitapları, konuları şişiriyorlar. Ayrıca şunu da söyliyim, envayi çeşit test kitabındaki test sorularını çözüp, ders kitabındaki soruları çözemeyen öğrencileri de gördüm.
Mesela ben ders kitabının daha kapağını açmadım ama 2 tane soru bank bitirdim
Aslında okuldaki öğretmen mufredata göre anlattığından derste işlediklerimiz sayesinde mufredattan haberimiz oluyor mesela Esen yayınları müfredata göre hazırlnamış . Güvender kendi soru tarzlarını eklemiş kitaba ve en sevdiğim yayındır güvender, zambak biraz karıştırmış, daha birçok kaynaktan karışık soru çözdüğümde her soru tarzı hakkında bilgi sahibi oluyorum mebin yaptığı denemelrde aşağı yukarı benim çözdüğümün benzeri sorular çıkıyor
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!