Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf

Eşitsizlik

1)
    x²-1
    ----- ≤ 0 Çözüm kümesi? (soruyu kafamdan uydurdum cevabı yok)
    3x+3

Şimdi benim bu soruda anlamadığım nokta x²-1 in kökleri -1 ile 1 ya hani. bunlar çift katlı mıdır?

Bir de 3x+3 var tabi, o etkiliyor mu x²-1 in köklerini.

2)

(x²-4)² . (x+3)
    --------------- ≤ 0 eşitsizliğini sağlayan kaç farklı x tam sayısı vardır? (3)
    (x²-9).(x-5)

aynı sorular bunun için de geçerli. (x²-4)² . (x+3) in kökleri (x²-9).(x-5) nin köklerini etkiler mi?

3) x²-5x < -6 eşitsizliğini gerçekleyen x in değer aralığı aşağıdakilerden hangisidir? (2,3)

Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    1) (x-1)(x+1)/3(x+1)≤0 x-1/3≤0 x-1≤0 x≤1
    2)(x-2)2(x+2)2(x+3)/(x-3)(x+3)(x-5)≤0 (x-2)2(x+2)2/(x-3)(x-5)≤0 (x-2)2(x+2)2 daima pozitifdir. (x-3)(x-5)in negatif olması lazım x 3 ile 5 arasında olursa biri pozitif dieri negatif olacağı için sonuç negatif olur yani 3<x<5
    3)x²-5x+6<0 (x-3)(x-2)<0 x 3 ile 2 arasında olmalı ki biri pozitif diğeri negatif olsun sonuç negatif olsun yani 2<x<3

Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Çözümlü örnekler kısmında "EŞİTSİZLİKLERDE TEMİZLİK" Konusunu okumanı tavsiye ederim.Bunlara tam anlamıyla değindik orda , hatta ufaktan kazık bi soru da sorduk

Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf
    Alıntı sentetikgeo'den alıntı Mesajı göster
    2)(x-2)2(x+2)2(x+3)/(x-3)(x+3)(x-5)≤0 (x-2)2(x+2)2/(x-3)(x-5)≤0 (x-2)2(x+2)2 daima pozitifdir. (x-3)(x-5)in negatif olması lazım x 3 ile 5 arasında olursa biri pozitif dieri negatif olacağı için sonuç negatif olur yani 3<x<5

yalnız cevapta 3 farklı tam sayı vardır, diyor. senin çözümüne göre 1 tane olur. teşekkür ederim bu arada diğer çözümler için.

Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf
    Alıntı svsmumcu26'den alıntı Mesajı göster
    Çözümlü örnekler kısmında "EŞİTSİZLİKLERDE TEMİZLİK" Konusunu okumanı tavsiye ederim.Bunlara tam anlamıyla değindik orda , hatta ufaktan kazık bi soru da sorduk
    Çok güzel anlatmışsın eline sağlık, bizim okulda da anlatılmadı bu çözüm yöntemi. Bu yöntemle her soru çözülür mü ki o konuda tereddütte kaldım.

Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    Alıntı VRSC'den alıntı Mesajı göster
    yalnız cevapta 3 farklı tam sayı vardır, diyor. senin çözümüne göre 1 tane olur. teşekkür ederim bu arada diğer çözümler için.
    3<x<5 fakat x 2 yada -2 olursa pay 0 olacağı için sonuçta sıfır olur yani xin alabileceği tam sayı değerleri 2,-2,4 olabilir çözüm kümesi de (3,5)∪{2,-2} dir ben direkt pay bir şeyin karesi oldupu için pozitif olur demişim ama 0 da olabilir

Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf
    3 ile 5 paydayı tanımsız yapar alamayız ki?

Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Zaten almamış

Grubu
    Üye
    İş
    10. sınıf
    Alıntı sentetikgeo'den alıntı Mesajı göster
    3<x<5 fakat x 2 yada -2 olursa pay 0 olacağı için sonuçta sıfır olur yani xin alabileceği tam sayı değerleri 2,-2,4 olabilir çözüm kümesi de (3,5)∪{2,-2} dir ben direkt pay bir şeyin karesi oldupu için pozitif olur demişim ama 0 da olabilir
    anladım teşekkür ederim. Evet öğretmenlerimiz iyi bilir ama cidden ezber olmuş böyle bir konu, hepsini unutunca anladım.

Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Gençler , ufak bi karışıklık oldu ben başka bi yere rica ederim yazcaktım buraya yazmışım Kusra bakmayın
    Eline sağlık sentetik

2 sayfadan 1.si 12 SonuncuSonuncu