yok ben 3 rengin tamamı kullanılmadı demek istemiştim. mesela bize kırmızı , mavi ve sarı renkleri verselerdi 3 ünü de kullanıp soruda istenen şeyi yapamıyoruz. mesela 2 tane noktanın çizgileri kırmızı ve mavi iken , 2 tanesinin kırmızı ve sarı , 1 tanesinin de mavi ve sarı olduğu 5 nokta da olabilirdi ama bu yapılamıyor onu demeye çalışmıştım.
ayrıca bu sadece 5 nokta için sorunun koşulunun sağlatılabildiğinin gösterimi , ayrıca 6 veya daha fazlası için olamayacağının göstrilmesi lazım , ratingler artsın diye taksit taksit yayınlıyorum çözümleri
az soraaa
şaka bi yana o kısmına biraz uğraş bakalım bulabilirsin bence
ben anlamadım sizi galiba kusura bakmayın bugun biraz yorgunum da Yani siz 1. madde için mi 6 nokta veya daha fazlasının olamayacağının gösterilmesini istiyorsunuz ?
bu 2 madde birden sorunun koşulu değil mi?
ayrı ayrı değil bu maddeler. 2 maddeyi birden sağlayan 6 veya daha fazla nokta olamaz ,
ben sadece 5 için de örnek yazdım ama 5 için de 3 renk kullanılan bir örnek oluşturulamıyor onu demek istemiştim.
mesela 4 ya da 3 nokta olduğunda 3 rengi de kullanabiliyoruz ama 5 noktada olmuyor
bari ben de bu soruyu cevaplıyım , simetri sorusuna benzemesin de
her noktada en fzla 2 değişik renk olacağından eğer 6 veya daha fazla nokta olsaydı her köşede 5 veya daha fazla çizgi çıkacaktı ve güvercinyuvası prensibine göre aynı renge sahip 3 tane çizgi mutlaka olacaktı.
başlangıç noktamıza aynı renkle bağlanan 3 noktaya bakarsak ikişerli olarak aralarındaki bağlantını rengi başlangıç noktamızla bağlantı renginden farklı olmalıdır fakat yine bu noktalar için de en fazla 2 renk kullanacağımıdan birbirleriyle bu farklı renkle bağlanıp oluşturdukları üçgenin tüm köşelerini aynı renk yaparlar.
sonuçta sorunun koşullarını sağlayan 6 veya daha fazla nokta grubu olamaz. 5 için de yukarıda örnek verildi zaten