A dan kalkan ilk tren 7:18 de B ye varır ve bundan sonra her 24 dk da bir A dan B ye tren gelir. Saat 7:00 yi bir kenara bırakalım ve bunu Bunu 24x+18 ile ifade edelim. D den kalkan ilk tren 7:06 da B ye gelir ve bundan sonra her 15 dk da bir D den B ye tren gelir. Bunu da 15y+6 ile ifade edelim. 24x+18=15y+6 eşitliğini sağlayacak (x,y) ikilisi yoktur çünkü olabilmesi için 24-18=15-6 olmalı.
bence trenlerin ilk sefere başladığında hangi noktadan harekete başladıkları verilmeli, örneğin AC doğrultusunda hareket eden araç ilk harekete A dan mı başlıyor B den mi? bu da sorunun içinde çözmemiz gereken başka bir sorunsa olayın içine olasılıkta girecek soru çok karmaşık hale gelecektir, ama çözümü genede mümkün
A dan E ye hareket edecek ya ben şöyle anlıyorum A dan başlıcak B ye varacak B de hiç beklemeden E ye gitmesi için D den bir trenin gelmesi gerekiyor.Ve B noktasında karşılaşıyorlarki beklemeden E ye varsın diye düşünüyorum ama denkleme dökemedim bir türlü.
ED doğrultusundaki tren kesinlikle D den harekete başlamak zorundadır, çünkü E den harekete başlasayıdı hiç bir zaman B de karşılaşamayacaklardı, ama diğer tren için her iki yönüde ayrı ayrı incelemek gerekiyor iki farklı durum için çözüm yapıp bu çözümlerden hangisi daha kısa süreyse, o aranan çözümdür