Sıfır, niye "hiçlik" olsun ki?!.
Esas sizinki bir limit mantığı, sonsuz sokuyorsunuz işin içine. "Sayı/sonsuz" dediniz mi limit yaklaşımı girer işin içine. Çelişki, çekişkidesiniz...
Teori ile (fizikî) pratiği karıştırıyorsunuz.
Sanırım şunu bilmiyorsunuz:
"Bir noktanın buudu yoktur. Dolayıısyla noktanın noktaya eklenmsiyle oluşan şeyin de buud yoktur. En nihayetinde noktaların birleşmesiyle oluşan eğrinin de buudu olmaz. Eğer olsaydı sonsuz nokta olduğundan sonsuz uzunlukta olurdu." (Bir mim koyalım buraya!)
Ben üniform(düzgün) olasılık mantığına göre konuşuyorum. Sizinki hangi mantık?..
Tekrar edelim: Cevap sıfır.
Siz de şunu bilmiyorsunuz herhalde.
Gerçekleşmesi mümkün olmayan olayın olasılığı 0 dır.
Bir taraftan istenen noktaların seçilmesi mümkünken, diğer taraftan olasılığının 0 olmasını hangi mantıkla izah edebiliyorsunuz?
Sizin bu cevabınızla imkansız olayın tanımını çöpe atıyorsunuz.
Sırf bir sorunun cevabı 0 olsun diye, bir tanımla çelişmek niye??
böyle durumlarda sorunun orjinalini resim olarak ekleyın
yanlış soru sormamak için resim eklemelisiniz
sonrada soru çözülmüyor diye fazlada kafanızı takmayın.
Ne matematik nede rehberlik . Her ikiside olmadan eğitim olmaz.Herşey matematik için
Matematik Desteği--->> www.matematikpiri.com
Bilmediğiniz birşey hakkında yorum yapıyorsunuz Sayın MatematikciFM... Bilmiyorsanız susarsınız. Bu nasıl bir cesarettir böyle Sayın Hocam...
Matematikte "hiçlik" diye bir kavram yoktur. Bu sorunu cevabı sıfırıdr. Bitti.
Daha ne konuşmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim. Bakın; ben "düzgün (üniform) olasılık" prensibine göre konuşuyorum. Sizin ki hangi prensip?..Ben demiyorum ki bunu matematik diyor.
Önemli olan sorunun aslı değil öğretmenim
Soru doğru da olabilir. O zaman ne diycez?
Birinin aklına geldi veya yazdı bu soruyu. Madem yazıldı veya soruldu, bir cevap verilmesi gerekiyor.
Öğrencilerin öğretmenleri en çok tiye aldığı cümleyle, "Soru yanlış"mı diycez, yoksa geçerli bir cevap olacak mı mesele bu.
Bu soru yanlış demek mümkün değil, sonuçta olasılık günlük hayatta her olaya uygulanabiliyor bildiğim.
Sorun şurda, illa ki bir cevap verilecek diye de, matematiğin teamülleri ve kabulleriyel çelişmek gerekli mi?
tamamda ben öğrenci geçiştirmiyorumki
soruda sıkıntı var sıkıntılı soruda uğraşılmazki soru sıkıntılı sonuçta.
Ne matematik nede rehberlik . Her ikiside olmadan eğitim olmaz.Herşey matematik için
Matematik Desteği--->> www.matematikpiri.com
Soruyu bir ogrencim sormustu.Ben buna benzer bir soruyu tubitak'in sitesinde de okumustum.O soru soyleydi; aklimdan tuttugum bir sayiyi bir baskasinin bilme olasiligi kactir?
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!