MatematikTutkusu.com Forumları

En kısa yol-2

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:43 01 Kas 2010 #1

Şekilde görülen karenin sınırlandırdığı alanın zemininden düşman istihbarat servisinin iletişim hattının geçtiğini ve bu hattın düz olduğunu öğreniyorsunuz. Zemini kazıp bu kabloyu bulmanız ve bağlantıyı kesmeniz gerekmekte. En az ne kadar uzunlukta kazı yaparak bu iletişim hattı hangi doğrultudan geçiyor olursa olsun düşman iletişimini kesmeyi garantileyebilirsiniz.

Örnek: Karenin herhangi 3 kenarı boyunca yapacağınız 3km lik kazı kesinlikle düşman kablosunu kopartacaktır ama bundan daha kısa yollar da mevcuttur

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 01:09 02 Ara 2010 #2
sizin verdiğiniz örnekten daha kısa olarak 2kök2 km uzunluğunda kazı yapmakta yeterli gelir. daha kısa yolu var mı? varsa biraz daha düşünmem gerekecek

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 01:13 02 Ara 2010 #3
sizin verdiğiniz örnekten daha kısa olarak 2kök2 km uzunluğunda kazı yapmakta yeterli gelir. daha kısa yolu var mı? varsa biraz daha düşünmem gerekecek
evet 2√2 km den daha kısa bir kazı işlemiyle kablo kesinlikle koparılabiliyor.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 17:41 02 Ara 2010 #4
daha kısa yolu yok gibi geldi bana, yada varsa bile, ben böyle bir problemle karşılaşsaydım bu kadar kazmak zorunda kalırdım

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 18:47 02 Ara 2010 #5
bu son 2+(√2)/2 değeri 2√2 den de kısa. nasıl bir yöntemle bunu bulduğunuzu söyler misiniz? cevap bu değil ama burdan cevap çıkacak gibi bir hisse kapıldım.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 22:51 02 Ara 2010 #6

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 23:25 02 Ara 2010 #7
tam tahmin ettiğim gibi ,
cevaba çok yaklaştınız hem değer olarak hem de yöntem olarak

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 13:17 12 Ara 2010 #8

işlem hatası yapmadıysam sonuç bu olmalı yada gene yanlış yapmışım

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:31 12 Ara 2010 #9
hayır işlem hatası yapmamışsınız şekliniz de cevabınız da doğru tebrikler, sadece çizgilerin kırmızı değil lacivert olması gerekiyor

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 15:46 12 Ara 2010 #10
haklısınız neden lacivert yapmadım bilmiyorum, bende pişmanım

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm