Üstadım, taksit taksit geliyorum. ≈3,641 e çıkardım.
bu hızda iyileştirmeye devam ederseniz bu hafta sonuca ulaşırız gibime geliyor
hocam nasıl bir yol izlediğinizi söylerseniz belki soruyla diğer uğraşanlara fikir verir ya da sizin hatanızı/eksiğinizi görüp onlar çözümü bulabilirler.
Üstadım sizden tek bir ipucu istiyorum, çözümde sarmal ya da spiral neyse işte o var mı yok mu?
şöyle söyleyeyim kurtulurken adamın rotasını formüle ediniz , çiziniz gibi birşey sorulsaydı muhtemelen rotanın bir kısmında dediğiniz gibi spiral bir yapı oluşabilirdi ama biz kurtulması için kurtun en büyük hızını soruyoruz yani sadece bir oran istiyoruz ve bunun çözümü için de "bu böyledir öyleyse bu da böyledir bu yüzden de cevap şudur" gibi neredeyse 1 satırlık bir çözümü var , daha bundan büyük ipucu da olmaz heralde.
2pi çok büyük bir sayı cevap 5 ten az 4 ten çok. tabi sizin benim göremediğim bir şeyi görmüş olmanız da muhtemel belki de sizin cevabınız doğrudur (ama sanmıyorum)
ben kurt olsam ve bu kadar hızlı olsam hep adamı yakalarım ama cevaba yaklaştınız bence
tabi siz gölde mahsur kalan adamın yerinde olup bu kadar hızlı bir kurttan bile kaçabileceğinizi düşünüyosanız bunu nasıl yapabileceğinizi bikaç cümle ile açıklarsanız tartışabiliriz
Valla üstadım ben pes ettim. 3pi/2 yi yanlış bulmuşum. Bulabildiğim en yüksek değer 3,88 daha da çıkmaz.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!