x<0 olduğuna göre,
|-x|+|5-x|-|2x-6| ifadesinin değeri ?
Mutlak değerde çok sorun yaşıyorum
Mutlak değer içindeki ifade negatif ise mutlak değeri ''-''(eksi) parantezinde açıyorum ama yanlış çıkıyor nerde hata yapıyorum ?
x<0 olduğuna göre,
|-x|+|5-x|-|2x-6| ifadesinin değeri ?
Mutlak değerde çok sorun yaşıyorum
Mutlak değer içindeki ifade negatif ise mutlak değeri ''-''(eksi) parantezinde açıyorum ama yanlış çıkıyor nerde hata yapıyorum ?
Gerçekten kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz - Friedrich Nietzsche
bilmiyorumhoca sordu yapamadım .. Nasıl çözdünüz acaba ?
(x-y) olanlara ''a'' dedim ama payda eşitlemede sorun çıkmakta .
Diğer soruyu'da yapıp açıklar mısınız acaba ?
Gerçekten kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz - Friedrich Nietzsche
(x-y) =a dersek 2a/a-1 +(a-1)/(a-3)payda eşitlersek. 2a.(a-3)+ (a-1).(a-1)/(a-1).(a-3) çarma işlmlerini yaparsak
3a2-8a+1 /a2-4a+3 =3
4a=8 a =2 buldum ...
X negatif bir tam sayı denmiş.
|-x| = negatif bir sayıyla - 'yi çarparsak pozitif bir tam sayı elde ederiz.Bu durumda
|-x| pozitif bir tam sayı olur (Aynen çıkar) = -x
|5-x| içinse x negatif bir tamsayı pozitif bir tamsayıdan negatif bir tamsayı çıkarrırsak pozitif bir tam sayı elde edeceğimizden |5-x| pozitif olur.Aynen çıkar = 5-x olarak çıktı
|2x-6| içinse 2x = negatif olur.negatif bir tamsayıdan pozitif bir tamsayıyı çıkartırsak yine negatif bir tamsayı elde ederiz.Bu durumda işaret değiştirerek çıkmalıdır.
|2x-6|=-2x+6 olarak çıkar.
-x+5-x+(-2x+6)=-4x+11 olur.
KÖRFEZ VİDEO - Evinizdeki Dershane
Bu arada bir tavsiye , burada videolu konu anlatımları var.Testler var.Yararlı olmalı diye düşünüyorum.
X negatif bir tam sayı denmiş.
|-x| = negatif bir sayıyla - 'yi çarparsak pozitif bir tam sayı elde ederiz.Bu durumda
|-x| pozitif bir tam sayı olur (Aynen çıkar) = -x
|5-x| içinse x negatif bir tamsayı pozitif bir tamsayıdan negatif bir tamsayı çıkarrırsak pozitif bir tam sayı elde edeceğimizden |5-x| pozitif olur.Aynen çıkar = 5-x olarak çıktı
|2x-6| içinse 2x = negatif olur.negatif bir tamsayıdan pozitif bir tamsayıyı çıkartırsak yine negatif bir tamsayı elde ederiz.Bu durumda işaret değiştirerek çıkmalıdır.
|2x-6|=-2x+6 olarak çıkar.
-x+5-x+(-2x+6)=-4x+11 olur.
Dikkat edersen (-2x+6) ile toplamışız meğer çıkart diyormuşO zaman
-x+5-x-(-2x+6)
-2x+5+2x-6
0+5-6
0-1=-1 olur.(Topla demiyor çıkart diyor
şimdi x negatif ise |-x| dışarı nasıl çıkar?
x= -1 diyelim |-(-1)| nedir ? |1| değil midir ? mutlak değerin içi pozitif. o zaman olduğu gibi cıkıyordu. yani -x olarak dışarı cıkaaar))
√-1 2³ ∑ ∏
... and it was delicious.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!