MatematikTutkusu.com Forumları

mutlak degerr

İlk  1 2
xzes3 02:01 17 Tem 2013 #11
Kritik denen değerler mutlak değer içini 0 yapan değerlerdir. Fonksiyon grafiğinde bu nokta sonrası, bu nokta ve bu nokta öncesi değişiklik gösterebilir. Sivri noktalar oluşur, türevi yoktur vs. Bu gibi nedenlerden kritik denen kavram vardır.

Savaş'in çözdüğü soru için kritik noktaların en küçüğünden küçük, iki kritik nokta arası ve en büyüğünden büyük olma durumuna bakman gerek. Bununla ilgili çözümlü örneklere bak, pekişir.

ben internetten mutlak degerin konu anlatımlı videosunu dinledim ama orada kritik incelemeyi anlatmıyordu?

Furkan61 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Furkan61 02:11 17 Tem 2013 #12
ben internetten mutlak degerin konu anlatımlı videosunu dinledim ama orada kritik incelemeyi anlatmıyordu?
Mutlak Değer Çözümlü Test 03

Misal 13. soru. cevaba bak. Çoğu konu anlatım kitaplarda rastlarsın. Mutlak değer denklemler.

Mutlak Değerli Denklem Çözme Anlatımı Çözümlü Matematik Videosu | Nihat Taş | YGS LYS SBS KPSS ALES DGS buradaki çözümleri de izle. Yine 13. soru benzer şekilde çözülmüş.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 16:25 17 Tem 2013 #13
1. soru, geometrik olarak,
|x-2 | + |x+3|=1 bu ifade, x'in 2'ye ve -3'e olan uzaklıklarının toplamı 1 olan sayıları sormuş, x'in 2'ye olan uzaklığı 1'den küçük bir sayı ise, -3 e olan uzaklığı da 1 den küçük olamaz, sayı doğrusunda gözünüzde canlandırabilirsiniz. Dolayısı ile böyle bir x yoktur.

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm