svsmumcu26 21:13 28 Kas 2012 #11 Demek istediğim noktaya geldi tartışmamız.

Siz de çözümü yaparken sabitin çarpanlarına bakıyorsunuz, ben de sabitin çarpanlarına bakıyorum. Dolayısıyla benim çözümüm x∈N koşulu verilmeden geçersizse sizin çözümünüzün de geçersiz olması gerekmez mi?
Çözümüme geçersiz olur dendiği için sizin kullandığınız metod farklı mı anlamında sordum. Siz de benim metodumu kullanıyormuşsunuz.
İyi günler.
İyide geçersiz demek istemiyorum ben
Mat.'ın demek istediği mesela tam olmyan bir sayıda çıkabilir di böyle hemen bu sayıları seçmek geçersizleştirir (Not => İspatımızı çözümü değil.) bu nedenle
Mat.'ın çözümü daha ispata uygun çünkü değer seçerek yapmamış.
svsmumcu26 21:19 28 Kas 2012 #12
Ayrıca konu çarpanlara ayırma olduğundan muhtemelen X Tam sayıdır denmiş olmalı.Bence.
gökberk 21:21 28 Kas 2012 #13
Ben kcancelik'in çözümünün daha düzgün olduğunu düşünüyorum. Bu soru çarpanlarına ayrılarak çözülmelidir bence
svsmumcu26 21:23 28 Kas 2012 #14 Ben kcancelik'in çözümünün daha düzgün olduğunu düşünüyorum. Bu soru çarpanlarına ayrılarak çözülmelidir bence

O halde X , tam sayı demesi gerekir arkadaş aceleyle unutmuş olmalı öbür türlü
Mat.'ın çözümü dahada ispatlanabilir şekilde bence.Sonuçta değer seçmemiş direk değerlere gitmiş zaten.
kcancelik 21:23 28 Kas 2012 #15
Amacım ispat yapmak olmadığı için artık sorun kalmamış oldu. Ayrıca büyük ihtimalle Savaş'ın da dediği gibi tam sayı veya doğal sayı koşulu verilmiştir.
Çözümüme geçersiz denince nizami çözümün nasıl yapılacağını merak etmiştim. Pek fark yokmuş arasında.
İki farklı yöntemin gösterilmiş olması da ayrıca iyi oldu.
İyi günler.
svsmumcu26 21:25 28 Kas 2012 #16
Evet.Öyle olmalı şimdi kitaba baktım da 4.dereceden denklemlerin çözümü ÖSS müfredatında yok bile.Hiç bi yazar kolay kolay bi Lise kitabında sormaz bunu bence
gökberk 21:34 28 Kas 2012 #17 O halde X , tam sayı demesi gerekir arkadaş aceleyle unutmuş olmalı
Belki soruda verildi ama soruyu soran arkadaş yazmayı unuttu
svsmumcu26 22:48 28 Kas 2012 #18 Belki soruda verildi ama soruyu soran arkadaş yazmayı unuttu
muhtemelen öyle olmuştur diğer halde
mat.'ın çözümü ispata daha açık. daha uygun.
magicland 00:15 29 Kas 2012 #19
teşekkürler elinize sağlık.
magicland 00:19 29 Kas 2012 #20 O halde X , tam sayı demesi gerekir arkadaş aceleyle unutmuş olmalı öbür türlü
Mat.'ın çözümü dahada ispatlanabilir şekilde bence.Sonuçta değer seçmemiş direk değerlere gitmiş zaten.
soru o kadar verilmişti.zaten şıklara bakıldığında 3 üzeri 5 olabilirdi ancak.