bak bunu sınavda yaptığını düşün mesela başladın sınava 1,2,3,4, çözdün sıra 5 e geldi. takıldın ve cevap çı
kmıyor, naapmalısın? şu an yaptığını düşünürsek sınav sonuna kadar o soruyu çözmeye uğraşmaktan bahsediyor olursun ki bunu yapmıycağını sen de biliyorsun, atlar geçersin bir noktadan sonra.
hatta ben sana daha efektif bir yol söyleyeyim , her soruya bir süre verirsin msela bu benim için soruyu okudaktan sonra 5 saniyedir. eğer çözüme başlamamışsam pas

ilerde bir sürü soru beni bekliyor daha bunun coğrafyası var , biyolojisi var.
pas geçtiğim sorulara ikinci turda bakarsın. yani sınavın 5. sorusunu çözdün diye kimse sana madalya takmaz , 5. soruyla 19. soru çok ufak bazı hesap farkları hariç aynı puandadır. 5. soruyu çözeceksin diye 19. , 20. , 21. soruları neden tehlikeye atıyosun? tamam şu çok ünlü bir sözdür "sen nehir kenarında yeterince uzun zaman beklersen düşmanlarının cesetleri yüzerek sana gelir" Sun Tzu.
bunu sabırlı olunması için söylemiştir ama hayatta bazı şeyler böyle değildir. eğer sınavın süresi sınırsız olsaydı , yeterince zamn bekleyebilcek konumda olsaydık sıfır çekenlerin bile full yaptığını görürdük

, durum böyle değil. amaç makul seviyede doğru oranını makul zamanda yakalayabilmek. kaynaklarını en iyi kullanan her zaman daha öndedir. sen 20 sorudan 19 net yapabildiğin bir konuya o 1 yanlışı da yapmamalıyım diye gereğinden fazla zaman ayırdığında 20 sorudan 15 net yaptığın başka bir konuya ayırman gereken zamandan ayırıyosundur.