MatematikTutkusu.com Forumları

Yüzde Problemleri

svg 21:28 26 Nis 2014 #1
1-) Bir işyerindeki A,B ve C makinelerinden A nın kapasitesi % 20 azaltılır, B ve C nin kapasitesiteleri %15 artırılırsa üretim miktarında herhangi bir değişme olmuyor. Buna göre A,B ve C arasındaki bağıntı nedir?

2-) A TL ye alınıp, B TL ye satılan bir malın alış ve satış fiyatları arasında B=3A-12 bağıntısı bulunmaktadır.Buna göre 10 TL ye alınan bir malın satışından % kaç kar edilir?

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 01:00 28 Nis 2014 #2
1-) Bir işyerindeki A,B ve C makinelerinden A nın kapasitesi % 20 azaltılır, B ve C nin kapasiteleri %15 artırılırsa üretim miktarında herhangi bir değişme olmuyor. Buna göre A,B ve C arasındaki bağıntı nedir?

2-) A TL ye alınıp, B TL ye satılan bir malın alış ve satış fiyatları arasında B=3A-12 bağıntısı bulunmaktadır. Buna göre 10 TL ye alınan bir malın satışından % kaç kar edilir?

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 01:16 28 Nis 2014 #3
Hocam,Ellerinize sağlık.Fakat son dönemlerde bu resimler kayboluyor.
Aldığımız tedbir kararına göre şuanda size ceza puanı verilmesi gerekiyor.
Lütfen çözümlerinizi "yazı" ile yazınız.Çözümlü Örnekler bölümündeki tüm sorularımız silindi ne yazık ki. Veri tabanımızı kaybediyoruz yavaş yavaş.

svg 12:24 28 Nis 2014 #4
Teşekkür ediyorum hocam

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm