soru1=)y=f(x) fonksiyonu
f(ax+b)=x+6+3*f(b)
f(a+b)=?
soru2=)şeker oranı%60 olan 2lt'lik birşekerli suyun tamamı içinde belli miktar su bulunan bir sürahiye konuluyor ve 3lt'lik yeni bi karısım elde ediliyor.son durumda su %=?
soru3=)
soru4)bir oyunda 5 kişilik 4 kişilik ve 3 kişilik üç takım ve bu üç takım için üç ayrı pota bulunmaktadır.kural gereği takımlardaki bütün oyuncular 3 er saniye aralıklarla ve sırasıyla kendi takımlarına ait potaya 1 er top atıp tekrar sıranın arkasına gecmektedir.
buna göre 1.toplar grup baskanı tarafından aynı anda atıldıktan enaz kaç dakika sonra tekrar grup başkanları top atacaktır=?
soru5=)bir dede üçüz torunlarının şimdiki yası toplamı kadar çeyrek altın bankaya yatırıyo ve her yıl her bir torun için 1 er çeyrek daha yatırıyor.
5 yıl sonra bankada biriken altın sayısı bu üç torunun yasları toplamının 3 katının 48 eksiğidir.torunların şimdiki yasları toplamı=?
(olasılık soruları detaylı olursa sevinirim herkese teşekkürler...)( fonksiyon sorusu çok basit belki ama ben neyi kaçırdığımı öğrenemk istiyorum.