1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    fonksiyon

    1)f(x+1)=x f(x)+3 veriliyor. f(1)=4 ise f(5)=?
    2) A={-2,-1,0,1} B={0,1,2,3,4,5,6} f:A−−>B f(x)=-x+3 f fonksiyonunu liste biçiminde yazınız.
    3)f:R-{-1}−>R-{-1} olmak üzere x=
    1-f(x)
    1+f(x)
    olduğuna göre f-¹ (x) bulunuz.

    4)f:A−−>B f(x)=2x-3 ve B={-3;1;5} ise A kümesini bulunuz.

    5)f(x)=3x+x/3+1 olduğuna göre f(3)=?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    1)
    f(x+1)=x f(x)+3 veriliyor. f(1)=4 ise f(5)=?

    x=1 f(2)=1.f(1)+3=1.(4)+3=7
    x=2 f(3)=2.f(2)+3=2.7+3=17
    x=3 f(4)=3.f(3)+3=3(17)+3=54
    x=4 f(5)=4.f(4)+3=4.54+3=219
    219 pek hayra alamet değil sanki ama
    Sizleri çok seviyorum ♥

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    2) x gördüğümüz yere x-2 yazalım
    3x-4/2x-1 tersini alalım
    x-4/2x-3
    2 yazalım
    -2/1=-1
    Taş kırılır ,Tunç erir.Ama Türklük ebedidir.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

    Biyomedikal Mühendisliği

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    1)

    f(x+1)=x f(x)+3 veriliyor. f(1)=4 ise f(5)=?

    f2=1.f1+3
    f2=7
    f3=2.f2+3
    f3=17
    f4=3.f3+3
    f4=54
    f5=4.54+3
    f5=219

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    4) f:A−−>B f(x)=2x-3 ve B={-3;1;5} ise A kümesini bulunuz.

    f: A dan B ye, f(x)'te x yerine yazdığımız değerler A kümesini, elde ettiğimiz değerler B kümesini verecekmiş. B kümesi bize verilmiş. O zaman f(x)= 2x-3'te x'e ne verirsem B'dekileri elde ederim?, diye düşünmeliyim. Bakalım:

    B'nin ilk elemanı, (-3). Fonksiyonu buna eşitleyelim:
    f(x)=2x-3=(-3) x=0 geldi. x=0 verince (-3) veriyor.
    f(x)=2x-3=(1) x=2 geldi. x=2 verince (1) veriyor.
    f(x)=2x-3=(5) x=4 geldi. x=4 verince (5) veriyor.

    O zaman A kümemiz (x değerlerimiz) : (0,2,4) olmalı.
    Sizleri çok seviyorum ♥

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    5)f(x)=3x+x/3+1 olduğuna göre f(3)=?

    f(x)'in 3x+(x/3)+1 olduğunu kabul ederek,
    x=3 verirsek f(3)'ü bulaibliriz:

    f(3)=9+(3/3)+1=9+1+1=11.
    Sizleri çok seviyorum ♥

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    3)
    x=
    1-f(x)
    1+f(x)



    f−1(x)=
    1-x
    1+x


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. fonksiyon
      naknac, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 6
      : 08 Ara 2012, 20:57
    2. fonksiyon
      basak, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 07 Oca 2012, 21:32
    3. Fonksiyon-4-
      MatematİkcİGM, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 17
      : 22 Ara 2011, 23:08
    4. Fonksiyon
      MatematİkcİGM, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 19 Ara 2011, 20:01
    5. fonksiyon
      fyzanur, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 13 Ara 2011, 22:50
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları