"aşağıdaki doğrusal denklemlerden hangisi altta verilen grafiği ifade etmektedir?
cevap için şimdiden teşekkürler, anlatarak yazarsanız sevinirim. "
insanoğlu monitörle hiç bu kadar iç içe olmamıştı BrKy
Sizleri çok seviyorum ♥
"aşağıdaki doğrusal denklemlerden hangisi altta verilen grafiği ifade etmektedir? demişsiniz fakat ;
soruda : Yandaki Doğrusal Denklemlerden Hangisi Aşağıdaki Grafiği İfade Etmektedir ?
Cevap İçin Teşekkürler... Anlatarak Yazarsanız Sevinirimyazıyor ayrıca buraya ben sorumu cevaplanması için bir konu açtım
buraya makara yapmaya gelmişsiniz sanırım?
Sizleri çok seviyorum ♥
İfadeniz sarıyla yazılmıştı, çok zor okuyabildim. Okunur halini ekledim. Belki ben cevabı paintte hazırlarken bunu okuyup daha önce ekleyen olur, sorunuzun cevabını da daha çabuk görmüş olursunuz diye. Ekleyen olmamış, ben de ekledim cevabı.
Kısacası niyetim ne makara yapmak-gırgıra sarmak, ne de siz ile alay etmekti.
İyi çalışmalar.
Sizleri çok seviyorum ♥
Tamam ben yanlış anladım herhalde biraz hassasım böyle konularda.. kırdıysam sizi özür dilerim fakat bir sorum olacak ;
cevabınız doğru ama benım anlayamadıgım şu, denklem y = -2x+6 ama resimde x eksenindeki nokta 3 den geçiyor x'e 3 veriyorum denklem şu hale dönüşüyor y=-6+6 burada 6 lar birbirini gtürdü y = 0 oluyor ama resimde y ekseni 6 dan geçıyor ?
Eğer şıklarla uğraşmak istemiyorsan bu sorular için bir de formül var
xx eksenini kestiği nokta+yy eksenini kestiği nokta=1
Soruya uyarlarsak,
x3+y6=1
Payda eşitleyelim.
2x6+y6=1
2x+y6=1
İçler dışlar çarpımından,
2x+y=6
y=-2x+6 olarak bulunur.
Hım.. Sorun değil, bunu fark edebilmek de sizin erdeminiz. Kırılmadım.
x yerine 3 verince y=6 görünmesi doğrunun 3'ü ve 6'yı kestiği noktalara bakmanızdan.
x'i 3 ile kestiği noktada y=0 dır. Çünkü o nokta x ekseni üzerinde, yani 6'ya gitmez.
y'yi 6 ile kestiği noktada x=0'dır. Çünkü o nokta y ekseni üzerinde, yani 3'e gitmez.
Sizleri çok seviyorum ♥
yani şöylemi yapacağız?
y i kestiği yer bulmam ıcın x e 0 verıyorum.
denklem = y=0+6 buda y=6 a eşit.
x in kestiği yerii blmak ıcın y e 0 sfır verıyorum 0=-2x+6 daha sonra bu denklemde x e 3 verıyorum -6 oluyo diğer +6 yı gtürüyo x=3 oluyo
tamam bu soruyu cozdum olay tamam bide son bişey burası bu konunun bana göre püf noktası ve çok karıştırıyorum
orjinden geçmıyorsa 0 veriyoruz , orjinden geçiyorsa neye 1 veriyoruz veya vermıyoruz? farzedin ki ; soruda şık olmasın hoca dedi sınavda siz çizin. Hoca,denklemi verdi çiz dedi ben denklemın orjınden geçıp geçmıyecegını bılecegımkı ona göre değer vereceğim ama,orjinden geçip geçmediğini denklemden nasıl anlıyıcaz?
Bu arada saolun @sinavkızı,@gökberk(verdiğiniz formül gerçekten çok iyi oldu tekrardan saolun
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!