paradoks12 02:58 11 Nis 2011 #21
ben kaçtım

ortalığı baya bulandırmışız, yalnız bu tür hataların olması her zaman olabilir, bir çok sebebi vardır, sonuçta bir çok soruyu hızlıca üzerinde çok fazla düşünmeden çözüyoruz, yada kağıt kalem kullanmama, soruya bak cevaptan bir kelime yaz tekrar soruya bak cevaba bak derken bir çok şey karışabiliyor, uzun uzun yazmayayım ama oluyor işte.
bu tür hataları minumum seviyeye indirmek için; sana tavsiyem, sorularını yazdıktan sonra parantez içinde cevabınıda yazman, bu şekilde olursa her hangi biri sorunu çözer verdiğin sonuçla uyuşmuyorsa tekrar düşünür ve ona göre daha hızlı bir sonuç alınmış olur.
nazlı2006 02:59 11 Nis 2011 #22
MatematikçiFM hocam emeğin için tesekkür ederim,ellerinden öperim saygısızlık ettimse özür dilerim.
ömer_hoca 03:01 11 Nis 2011 #23
ben kaçtım

ortalığı baya bulandırmışız, yalnız bu tür hataların olması her zaman olabilir, bir çok sebebi vardır, sonuçta bir çok soruyu hızlıca üzerinde çok fazla düşünmeden çözüyoruz, yada kağıt kalem kullanmama, soruya bak cevaptan bir kelime yaz tekrar soruya bak cevaba bak derken bir çok şey karışabiliyor, uzun uzun yazmayayım ama oluyor işte.
bu tür hataları minumum seviyeye indirmek için; sana tavsiyem, sorularını yazdıktan sonra parantez içinde cevabınıda yazman, bu şekilde olursa her hangi biri sorunu çözer verdiğin sonuçla uyuşmuyorsa tekrar düşünür ve ona göre daha hızlı bir sonuç alınmış olur.
Acele ettiğinde mutlaka hata yapan biri olarak tamamen katılıyorum hocama...
nazlı2006 03:03 11 Nis 2011 #24
haklısınız düşünemedim bunda sonra cevabınıda belirtirim teşekkürler.Yanlış anlaşılmasın yazdığınız yorumlara katılıyorum.
gereksizyorumcu 03:30 11 Nis 2011 #25 6. soruda hatamı farkettim ama 4. soruda mantık hatası göremiyorum. Seçilen 3 kişinin herhangi ikisinin evli olmamasını sağlamak için, evlileri 5-5 ayırıp 2 gruptan toplam 5 kişiyi seçmek hatalı olmaması lazım.
hocam şöyle oluyor C(5,2).C(5,1) yazdığınızda ilk 5 erkekten seçtiğiniz 2 erkek ve 5 kdından seçtiğiniz 1 kadınla 3 kişilik bir küme oluşturuyorsunuz ama bu kadın erkeklerden biini eşi olabilir bu toplamı
∑C(5,k).C(5-k,3-k) , k=0 dan 3 e , şeklinde hesaplarsanız sizin yaptığınız yolla da hesaplanabilir ama siz istenmeyen durumları üretebilecek elemanları da kümede bırakıp seçime devam etmiş oluyorsunuz
MatematikciFM 03:37 11 Nis 2011 #26
Şimdi farkettim , 5-5 ayırmak yeterli olmuyor.
Diğer çözümlü sorular alttadır.