MatematikTutkusu.com Forumları

Fonksiyon Türev Alma

TuğbaÇukur 12:13 28 Mar 2013 #1
SORU 1) f(x) = (2x² -1) . (x²+5) olduğuna göre f¹(x)=? (çarpımı türevi)

SORU 2) f(x) = (3x²-1) . (x³+1) olduğuna göre f¹(-1)=? (çarpımı türevi)

SORU 3) f(x) = x⁴+1 / x+1 ise f¹(1) = ? (bölümün türevi)

SORU 4) f(x) = x²+3 / x+1 ise f¹(1) = ? (bölümün türevi)

SORU 5) f(x) = 2x-1 , 9(x)=3x-4 ise (f+g)¹(x)=?

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 16:37 28 Mar 2013 #2

TuğbaÇukur 16:55 28 Mar 2013 #3
Burada çözemediğimiz, bilmediğimiz soruları buraya yazıyoruz ki yardım alalım nasıl çözüldüğünü öğrenelim diye. Burada insanları aşağılamanıza gerek yok. Size kolay gelebilir ama illa ki sizinde zorlandığınız sorular bize de kolay gelebilir!!

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 18:09 28 Mar 2013 #4
Burada çözemediğimiz, bilmediğimiz soruları buraya yazıyoruz ki yardım alalım nasıl çözüldüğünü öğrenelim diye. Burada insanları aşağılamanıza gerek yok. Size kolay gelebilir ama illa ki sizinde zorlandığınız sorular bize de kolay gelebilir!!
lütfen ama bu kadar alıngan olmaya gerek yok
hocamız bu soruların türev alma kurallarının direkt yazımı olduğunun tespitini yapmış. hatta daha ileri gidip ilk 4 sorunun aynı olduğunu da söyleyebiliriz.
buradaki esas mesele soruların kolay olması değil çok temel noktadan olması. kısaca bunları yapamıyorsak okuldaki hocalarımıza konuyu tekrar anlattırmamız gerekir.
eleştiri ile hakareti birbirine karıştırmayalım, hocamız size hakaret etmiyor.

TuğbaÇukur 18:18 28 Mar 2013 #5
Burada alıngan olduğum anlamına gelmiyor. Öğrenmediğim bilmediğim bir şeyi ben nasıl ayırayım temel olup olmadığını, aynısı olup olmadığını?? Aynısı olsa bile çözümünü bilmediğim soruyu nasıl yapabilirim? "Bunlarda soru mu?" diyerek sorularımız küçümseniyor, hakaret ediliyor.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:20 28 Mar 2013 #6
Ortada hakaret edilmiş bir söz yok.
Hocamız , kendi yorumunu belirtmiş.
Aksine sizinle ilgilenmiş ki kendi yorumunu belirtmiş diyebilirim.
Bunu yazmadan önce teşekkür gerekmez miydi? Diye soruyor insan.

TuğbaÇukur 18:32 28 Mar 2013 #7
Yorumunu belirtmişse şöyle bi soru mu soruyor. "Bunlarda soru mu?" diyerek bir küçümseme, hakaret değil mi?

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 18:34 28 Mar 2013 #8
Yorumunu belirtmişse şöyle bi soru mu soruyor. "Bunlarda soru mu?" diyerek bir küçümseme, hakaret değil mi?
Bir daha düşünün , hocamızın "Bunlarda soru mu?" diyerek topu size mi atmış.Yoksa bu tarz da (Direk kurala bağlı) sorular soranlara mı?
Ben bu şekilde düşünüyorum.

TuğbaÇukur 18:44 28 Mar 2013 #9
bana atmış. O sizin düşünceniz.