MatematikTutkusu.com Forumları

Kare -son-

İlk  1 2
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:33 21 Mar 2012 #11
2)

KHL ve KDL Dik üçgenlerinde pisagor:
|KL|²=(12-x)²+1²=x²+7²
144-24x+x²+1=x²+49
96=24x
x=4

Ben de böyle çözdüm öğretmenim.
Ama ben bir şeyi anlamadım. Soruda, [MB] doğrusunu niye çizmiş. Onu kullanarak çözmeye çalıştım, ama bir şey çıkaramadım. Melek de denemiş şansını, o da işin içinden çıkamamış. Siz o doğrunun kullanılacağı bir çözüm görebiliyor musunuz? Herhalde bir çözüm vardır, boşu boşuna vermemiştir onu. Ya da saçmalamışlar.

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 04:53 21 Mar 2012 #12
MatematikciFM öğretmenim;
Konuyu tekrar açıp, güzel bir çözüm daha eklemen hoş olmuş.
Soruda verilenler demek ki boşa değilmiş.
Gelelim en güzel çözüme:

genc sayısalcı 17:20 21 Mar 2012 #13
çok teşekkürler.elleriniz dert görmesin.bugün sınav olduk paralelkenar.eşkenar dörtgen ,deltoid, kare ve dikdörtgenden 2şer soru vardı.süper geçti

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:46 21 Mar 2012 #14
çok teşekkürler.elleriniz dert görmesin.bugün sınav olduk paralelkenar.eşkenar dörtgen ,deltoid, kare ve dikdörtgenden 2şer soru vardı.süper geçti
Adına sevindim.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:48 21 Mar 2012 #15
MatematikciFM öğretmenim;
Konuyu tekrar açıp, güzel bir çözüm daha eklemen hoş olmuş.
Soruda verilenler demek ki boşa değilmiş.
Gelelim en güzel çözüme:
Beyninize sağlık öğretmenim. İyi görmüşsünüz. Dikkatiniz çok iyi. Aslında, görülmiycek bir şey değilmiş , ama , yaşlılık işte

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 01:03 22 Mar 2012 #16
Tebrik ederim.
Bu işler yazılılar ile bitmiyor.
Oluşturduğun bilgileri uzun yıllar kullanırsın.

Süleyman Oymak - ait kullanıcı resmi (Avatar) Süleyman Oymak 01:08 22 Mar 2012 #17
Teşekkür ederim ''MatematikciFM'' öğretmenim;
MAB üçgeni tarafı verilmeyip çözen kişinin bulması istenebilirdi.
Ama zamana karşı çözülecek sınavlar için bu hali daha güzel.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:12 22 Mar 2012 #18
Teşekkür ederim ''MatematikciFM'' öğretmenim;
MAB üçgeni tarafı verilmeyip çözen kişinin bulması istenebilirdi.
Ama zamana karşı çözülecek sınavlar için bu hali daha güzel.
Zaten genelde öyle olur. MB yi, soruyu çözen kişi çizerdi. Garibime gitti açıkçası.
Neyse, bu vesileyle 3 farklı çözüm ürettik.

genc sayısalcı 20:18 22 Mar 2012 #19
tekrar teşekkür ederim hocalarım .emeğinize sağlık

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:49 22 Mar 2012 #20
tekrar teşekkür ederim hocalarım .emeğinize sağlık

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm