MatematikTutkusu.com Forumları

bi polinom

1 2 Son
miryokeyf05 01:13 02 Kas 2011 #1
x³+3x²+3x+1:x+1 en sade şeklini bulunuz.

bu sorunun bölümü x²+2x+1

buldumda sanki işlem hatası yapmış gibiyim bi çözermisinz.

tam olarak çözermsinz ? yarın sıvavım var inş en az 70 alcam bi bölmeyi tam yapamıom oda önceki yıllarda matematige çalışmadıgımdan en baştan çalışıom sizin yardımlarınızla inş iyice matematigi kavrayacagım ben birde teknik elektrik bölümündeyim her şey matematik bu yüzden matematige agırlık veriyorum.önceden hiç çalışmıodum yeni aklım başıma qeldi

miryokeyf05 01:15 02 Kas 2011 #2
bide forumda iki polinomun eşitligi ile ilgili bi kaç soru varmı varsa yerini sölermısınız

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 01:17 02 Kas 2011 #3
bide forumda iki polinomun eşitligi ile ilgili bi kaç soru varmı varsa yerini sölermısınız
Forumda bir sürü polinom sorusu var. Burdan tamamına ulaşabilirsin, polinom eşitliğiyle ilgili olanları bulmak sana kalmış Soruna da bakıcam şimdi

bARAN20 01:20 02 Kas 2011 #4

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 01:20 02 Kas 2011 #5
C-1

İlk olarak soru bir çarpanlara ayırma sorusu, polinom şeklinde düşünerek çözmeyeceksin, Bu konuyu (Özdeşlikler) okumanı tavsiye ederim. Ben çözümümü yazıyım.

x³+3x²+3x+1
x+1
=
(x+1)³
x+1
= (x+1)²= x²+2x+1

miryokeyf05 01:22 02 Kas 2011 #6
tm bekliom

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:26 02 Kas 2011 #7
C-1
İlk olarak soru bir çarpanlara ayırma sorusu, polinom şeklinde düşünerek çözmeyeceksin, Bu konuyu (Özdeşlikler) okumanı tavsiye ederim. Ben çözümümü yazıyım.

x³+3x²+3x+1
x+1
=
(x+1)³
x+1
= (x+1)²= x²+2x+1

Böyle kitap gibi oluyor Gökberk.

miryokeyf05 01:27 02 Kas 2011 #8
benim demek istedigim

x³+3x²+3x+1:x+1 burdan sonra xküpü elde etmek için xkare yazarız ondan sonra xküp gider sonra xkare ile 1 i çarparsak xkare yapar orada 3xkareden xkare çıkarsa 3 kalıo sonra dwam edioz vs. ama benim defterde 3 yok direk dewam etmişim benmi yanlış yazdım ögretmenmi anlamadım.
bu özdeşlikler deil normal polinomda bölme

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 01:28 02 Kas 2011 #9
Böyle kitap gibi oluyor Gökberk.
Kitap gibi derken ne demek istediğinizi anlayamadım

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 01:32 02 Kas 2011 #10
benim demek istedigim

x³+3x²+3x+1:x+1 burdan sonra xküpü elde etmek için xkare yazarız ondan sonra xküp gider sonra xkare ile 1 i çarparsak xkare yapar orada 3xkareden xkare çıkarsa 3 kalıo sonra dwam edioz vs. ama benim defterde 3 yok direk dewam etmişim benmi yanlış yazdım ögretmenmi anlamadım.
bu özdeşlikler deil normal polinomda bölme
Polinom zaten çok terimli anlamına geliyor, bu yüzden verdiğin ifade polinom, bu konuda haklısın. İşlem de bir polinom bölmesi, burda da haklısın. Benim anlatmak istediğim, bazı özdeşlikleri bilirsen (Tam kare açılımı, Küp açılımı vb) bunun gibi sorular bölme işlemi yapmadan, sadeleştirerek sonuca ulaşman daha kolay olur

1 2 Son