m(abc)=60,
ac=3√6
bc=6 ise m(acb)=?(75)
m(abc)=60,
ac=3√6
bc=6 ise m(acb)=?(75)
Sinüs Teoremi: (a/sinA)=(b/sinB)=(c/sinC)
3√6/Sin60=6/SinA => (3√6)/(√3/2)=6/SinA => 6√2=6/SinA => SinA=1/√2=√2/2 => A=45
Buna göre C=180-60-45=75.
çok teşekkürler duygu
özür dilerim ömer hocam kusura bakmayın .biraz hastayımda yanlış görmüşüm çok özürdilerim... ömer hocam çok teşekkür ederim
Duygu ile avatarlarımız çok benziyor, renkleri falan...
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!