ŞEVVAL58 15:16 15 Nis 2011 #1
m(abc)=60,
ac=3√6
bc=6 ise m(acb)=?(75)
ömer_hoca 15:36 15 Nis 2011 #2
Sinüs Teoremi: (a/sinA)=(b/sinB)=(c/sinC)
3√6/Sin60=6/SinA => (3√6)/(√3/2)=6/SinA => 6√2=6/SinA => SinA=1/√2=√2/2 => A=45
Buna göre C=180-60-45=75.
ŞEVVAL58 19:32 15 Nis 2011 #3
çok teşekkürler duygu
ŞEVVAL58 19:40 15 Nis 2011 #4
özür dilerim ömer hocam kusura bakmayın .biraz hastayımda yanlış görmüşüm çok özürdilerim... ömer hocam çok teşekkür ederim
ömer_hoca 02:32 16 Nis 2011 #5 
Duygu ile avatarlarımız çok benziyor, renkleri falan...
Diğer çözümlü sorular alttadır.