yani ne bileyim direkt çarpanlara ayırmak daha kolay sanki.
yinede ifadeyi (x+3)³ e benzetmek için olmayan (3x²+15x+18) i ekleyip çıkarırsanız
=(x+3)³-3.(x²+5x+6)
=(x+3)³-3.(x+3).x+2)
=(x+3).((x+3)²-3.(x+2))
=(x+3).(x²+3x+3)
yani ne bileyim direkt çarpanlara ayırmak daha kolay sanki.
yinede ifadeyi (x+3)³ e benzetmek için olmayan (3x²+15x+18) i ekleyip çıkarırsanız
=(x+3)³-3.(x²+5x+6)
=(x+3)³-3.(x+3).x+2)
=(x+3).((x+3)²-3.(x+2))
=(x+3).(x²+3x+3)
arkadaşlar,bu soruların çözümünü yazar mısınız cevap numarasıyla birlikte
tüm çözümler hatta bazı soruların ki iki kere olmak üzere yapılmış. yorumların üstünden hızlıca bir geçersen görebilirsin.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!