MatematikTutkusu.com Forumları

Polinomlar.Yardım::::::::::::::::::::::

İlk  1 2 3 Son
svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 00:15 05 Eki 2012 #11
3)P(x)=3x⁴+ax³+bx²+cx+3 polinomunun x³-2 ile bölümünden kalan x²-5x+11 ise a-b+c toplamını bulunuz.

x³=2 yazalım.

P(x) = (x³-2).q(x)+x²-5x+11 (q(x)=bölüm)
x³=2 yazalım.

P(x) = 3.2x+2a+bx²+cx+3
6x+2a+bx²+cx+3 = x²-5x+11
x(6+c)+2a+3+bx² = x²-5x+11

b=1 , c=-11 , a=4 bulunur.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 00:16 05 Eki 2012 #12
Editörle yazdiyorum sana dikkate almıyosun ki beni bildiğim bildik yoluyla ilerliyosun halen işim olmadıkça yardım ediyorum zaten.Hafta sonu rahat hemen anlatıyorum ama hafta içi zor oluyo biraz.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:20 05 Eki 2012 #13
Nedir bu konu basliklarinin sizden cektigi Konuya garezi olan konu basligindan cikariyor acisini
Konu basliklarinda sadece konu adini kullanirsak daha iyi olur.

bhenbatu4 00:27 05 Eki 2012 #14
Nedir bu konu basliklarinin sizden cektigi Konuya garezi olan konu basligindan cikariyor acisini
Konu basliklarinda sadece konu adini kullanirsak daha iyi olur.
Napıyım duygu yapamıyorum Soruyu cıldırıyorum halen anlamış değilim Konuyu biliyorum öyle hissediyorum acıyorum testi zorlanıyorum.Bazılarınıda yapamıyorum.

kcancelik 00:32 05 Eki 2012 #15
cıldırıyorum
İşte sorun burada. O soruyu yazanlar da sizin benim gibi insanlar, o sorular da çözülmek için yazılıyor. Çıldırmaya gerek yok, önemli olan hatanızdan ders alıp sonraki seferde doğrusunu yapmak.
İyi günler.

bhenbatu4 00:37 05 Eki 2012 #16
İşte sorun burada. O soruyu yazanlar da sizin benim gibi insanlar, o sorular da çözülmek için yazılıyor. Çıldırmaya gerek yok, önemli olan hatanızdan ders alıp sonraki seferde doğrusunu yapmak.
İyi günler.
kcancelik amacım oğrenmek ama 2saat beklersen sen ne yapacaksın cok merak edıyorum ? Tavrında değişme olucak mı ?Hırs kötü bir şey mi ? Sence bence hırs en önemli şey benım amacım soruları oğrenıp birdaha gordugumde hemen yapabilmem. + ekliyorum iyi akşamlar demen gerekir.Bu kadar yazım kurallara uyduguna göre.

bhenbatu4 00:42 05 Eki 2012 #17
Son birşey ekliyorum bu forum anlatmaya öğrenmeye yönelık değil mi ?Belki sinirle söyleyeceğim ama cozum dersen var okey ama anlatım 0 tek savas yardımcı oluyordu artık hafta sonları konu acarım sadece dersımı aldım.İyi akşamlar:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:44 05 Eki 2012 #18
Biz elimizden geleni yapiyoruz. Arkadaslarim ne guzel vakit ayirip cozum yazmislar size lazim olan biraz daha gayret etmek. Belki cok ugrastiginizi soyluyorsunuz ama hala sikayet ettiginize gore yeterli ozeni gostermiyor olabilirsiniz. Bence simdi bu sorulari birakin yarin erken kalkip sakin kafayla bir daha inceleyin.

kcancelik 00:46 05 Eki 2012 #19
Bir soruya 2 saat harcamak, eğer gerçekten soruyu anlamanızı sağlamışsa verimli geçen 2 saattir. Dolayısıyla geçen 2 saat sizin faydanızadır.
Fazla hırs tabi ki kötüdür, herkes iyi matematik yapacak diye bir kural yoktur. Önemli olan öğrenmektir, istedikten sonra öğrenmek çok zor gelmez. Sadece biraz çaba gerektirir, sanırım sizde bu çabalama aşaması uzun sürüyor. Öğreniyorsanız zaman önemli değildir.
Amaca giden yolda her şey mübahtır.
Not: Genel olarak yazım kurallarına uymanız hepimiz için iyi olacaktır; zira bu haliyle cümlelerinizi okumak zorlayıcı oluyor.
İyi akşamlar.

bhenbatu4 00:52 05 Eki 2012 #20
He iyi düzeltmişsin.İyi akşamlar yazmışsın...Birde birşey var anlamadığım kardeşim.Burda bir soru sordum senın amacın benım acıklarımı mı bulmak yoksa bana yardımcı mı olmak gercekten forum amacından mı saptı ne oldu 3gun gırmedım ? ılk gun ne guzel bır yer yapamadığım sorarım diyordum ama ? Ama artık.

Yardım etmek istemiyorsun ayrıdır,Ama senin benim açıklarımı araman ve oralarda taruza geçmeni çok kınıyorum.Burası bir matematik forumu bir soru sorulduğunda admin beyin acıklamasıylada cevaplanır,anlatılır.Ama netice farklı birşey gösteriyor ?

Kcancelik 1 kural bılmessın bır soruya 2saat harcarsın hiçbir işe yaramaz ama onu öğrenirsin uğraşman sonucunda neticeye ulaşırsın senın anlayamdığın yer burası.+ herkes matematik yapacak diye birşey yok diyorsun.Böyle bir formun amacı ney? herkesın matematik yapmasını sağlamak,matematiği bir kabus değil ,tutku haline getirmek.Ne yapsınlar yapamıyorum mu desınler kendı kendılerıne bıraksınlar mı "matematiği yapamıyorum herkes yapamıyormuş be " mi desinler.Allahtan benim öyle bir sorunum yok....

İlk  1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm