a ve b aynı zamanda A ve B midir?
şeklin kenarlarındaki A-B-C-D sırasının önemli olduğu öğretilmişti bizlere
a ve b aynı zamanda A ve B midir?
şeklin kenarlarındaki A-B-C-D sırasının önemli olduğu öğretilmişti bizlere
O iş biraz karışık sınavkızı.
Tanımlamada çokgenlerin köşelerinin adlandırılmasında herhangi bir köşeden başlayarak ardışık olarak saat yönünün tersinde adlandırma olarak tarif ediyoruz ama yaparken , bazen farklı yazımlar da oluyor.
hayir hocam soru aynen böyle
"Matematikle ifade edebiliyorsanız, bilginiz doyurucudur."
Lord KELVIN
Birşey diyeceğim.Doğrusal polinomda ax+b yapılıyormuş.Bügün işledik de.1.ci dereceden bir polinom dendiğinde de mi aynı yolla çözüyoruz.Şimdi diğer bir deyiş ile.Sorum şu şekilde;
O ax+b yi nezaman kullanacağımı nereden anlayacağım. ? Doğrusal polinom dedıgınde dırek yapıştırıyorum da,diğer soru tipleri ne şekilde gelebilir.p(x-1)+p(x+2)=4x+4 ise p(2)=? gibi soruları da mı aynı yollan çözücem kafam karıştı aydınlatırmısınız beni ?
örneğin p(x).p(x+1) = 2x^2+5 olsun.
ikinci dereceden bi ifade elde edebilmek için çarpanlar birinci dereceden olmalı yani lineer (doğrusal ) olmalıdır.
çözümlü matematik soruları kısmını gezmeni tavsiye ediyorum.
biraz daha açık anlatırmısın bana ilk defa bugun gordum konuyu ama öğrenmek istiyorum.Bana anlatır mısın biraz ? Yani iş doğrusal polinomdur diyince çok basitde diğer hangi yollarla ayırt edebılırım soruda ax+b yi kullanacağımı doğrusal polinom olup olmadığını ?.Doğrusal polinom nasıl olur ?
bununla ilgili nasıl anlatabilirim bilmiyorumokadar çok çeşit varki.sen bi soru bankasını aç bi bak bakalım yapamadığın tarzda bi kaç soru varsa gönder buraya bakalım
Özel soruya kaçacak ama bişey diyecem.Sen 10.sınıf mısın ?
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!