4 kitap herbiri en az 1 kitap almak koşuluyla iki kişiye kaç farklı şekilde verilebilir ? 20
1 - 3
2 - 2
3 - 1 teker teker deniyorum bulamıyorum ? Nerde hata yapıyorum ya ?
4 kitap herbiri en az 1 kitap almak koşuluyla iki kişiye kaç farklı şekilde verilebilir ? 20
1 - 3
2 - 2
3 - 1 teker teker deniyorum bulamıyorum ? Nerde hata yapıyorum ya ?
1-3 kısmında C(4.3) burası 4 eder
2-2 dağıtırsan C(4,2) burası 6 eder toplam 10 daha snra 2 kişi oldukları için birinin aldığı kitabı diğeri almış olabilir yani tam tersi durum dolayısıyla 2 ile çarpılır 20 çıkar
Ne matematik nede rehberlik . Her ikiside olmadan eğitim olmaz.Herşey matematik için
Matematik Desteği--->> www.matematikpiri.com
Ben sırf 20 cevabına ulaşmak için şu şekilde yorumladım.
birinci kişiye 4 kitaptan seçilen 1 kitap, ikinci kişiye geri kalan 3 kitap verilirse C(4,1)=4
birinci kişiye 4 kitaptan seçilen 2 kitap, ikinci kişiye geri kalan 2 kitap verilirse C(4,2)=6
ikinci kişiye 4 kitaptan seçilen 2 kitap, birinci kişiye geri kalan 2 kitap verilirse C(4,2)=6
ikinci kişiye 4 kitaptan seçilen 1 kitap, birinci kişiye geri kalan 3 kitap verilirse C(4,1)=4
Sonuç= 4+6+6+4 = 20.
Umarım böyledir.
...
sonuçta kitaplar farklı mesala lise 1 lise 2 lise 3 ve lise 4 kitabı
birinci kişi lise 1 ve lise 2 yi alıyor 2. kişi lise 3 ve lise 4 ü alıyor tersi olursa
birinci kişi lise 3 ve lise 4 alır 2. kişi lise 1 ve lise 2 alır kitaplar özdeş demediğinden oluyor.
Ne matematik nede rehberlik . Her ikiside olmadan eğitim olmaz.Herşey matematik için
Matematik Desteği--->> www.matematikpiri.com
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!