2.SORU
Çizdiğimiz DC ile BE, G noktasında geçerek kenarortalarına gelecektir.
Bu soruda yanlış bir veri var. Yada yanlış yazılan yer. Çünkü CT doğru parçasını belirli bir noktaya sabitleyen hiç bir veri yok. İncelediğimizde, AT veya LK uzunları belirli olmadığı için CT nin AB üzerindeki yeri bunlarla belirlenemez. Bunlar olmadığında ancak TCA açısı yada y açısı ile belirlenebilir ancak; TCA açısı hakkında her hangi bir bilgi yok. Geriye tek y açısı kalıyor. Y açısına bakarak yeri konusunda fikir yürütebilmek için y açısından başka bir yerde daha olması işimize yarardı. ama malesef.
üçgenin biçimi tam olarak böyledir.
hocam bende baya düşündüm ama işin içinden çıkamadım, belki göremediğim bişey var diyordum, ama sizin yorumunuzdan sonra bir daha baktım, haklısınız, şunu kesinlikle söyleye bilirim istenen açı y açısı ile ilişkili değildir, çünkü y açısını değiştirerek (biraz büyütme yada küçültme uygulama) gene diğer tüm veriler sabit kalır ve asıl önemli olan, istenen açı gene sabit kalır, kısacası y değişse bile istenen açı sabit kalabilir.
x e bağlımı o kunuda fikir yürütemedim, ama banada soruda bir yanlışlık var gibi geldi
Arkadaşlar, zannedersem burada verilmeyen bir bilgi var. s(LKC)=x olarak verilirse benzerlik kurulabiliyor. Kenar uzunlukları orantılı verilmiş.
Buna göre 2a+x+y=180 a=[180-(x+y)]/2 olabilir.
hocam soruyu inceledim başka birşey verilmemiş ama cevabınız doğru 90-[x+y]/2
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!