MatematikTutkusu.com Forumları

üçgende benzerlik

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 22:38 12 Oca 2011 #1

2.SORU

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 00:05 13 Oca 2011 #2
Çizdiğimiz DC ile BE, G noktasında geçerek kenarortalarına gelecektir.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 00:19 13 Oca 2011 #3

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:32 13 Oca 2011 #4
Bu soruda yanlış bir veri var. Yada yanlış yazılan yer. Çünkü CT doğru parçasını belirli bir noktaya sabitleyen hiç bir veri yok. İncelediğimizde, AT veya LK uzunları belirli olmadığı için CT nin AB üzerindeki yeri bunlarla belirlenemez. Bunlar olmadığında ancak TCA açısı yada y açısı ile belirlenebilir ancak; TCA açısı hakkında her hangi bir bilgi yok. Geriye tek y açısı kalıyor. Y açısına bakarak yeri konusunda fikir yürütebilmek için y açısından başka bir yerde daha olması işimize yarardı. ama malesef.

üçgenin biçimi tam olarak böyledir.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 01:57 13 Oca 2011 #5
hocam bende baya düşündüm ama işin içinden çıkamadım, belki göremediğim bişey var diyordum, ama sizin yorumunuzdan sonra bir daha baktım, haklısınız, şunu kesinlikle söyleye bilirim istenen açı y açısı ile ilişkili değildir, çünkü y açısını değiştirerek (biraz büyütme yada küçültme uygulama) gene diğer tüm veriler sabit kalır ve asıl önemli olan, istenen açı gene sabit kalır, kısacası y değişse bile istenen açı sabit kalabilir.
x e bağlımı o kunuda fikir yürütemedim, ama banada soruda bir yanlışlık var gibi geldi

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:34 13 Oca 2011 #6

Arkadaşlar, zannedersem burada verilmeyen bir bilgi var. s(LKC)=x olarak verilirse benzerlik kurulabiliyor. Kenar uzunlukları orantılı verilmiş.

Buna göre 2a+x+y=180 a=[180-(x+y)]/2 olabilir.

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 09:57 13 Oca 2011 #7
hocam soruyu inceledim başka birşey verilmemiş ama cevabınız doğru 90-[x+y]/2

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. sınıf Üçgende Benzerlik Çözümlü Sorular Çözümlü Üçgende Benzerlik Soruları
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm