Şimdi ben paylaşacaktım öğretmenim
Anasayfada gördüm, hoşuma gitti yazı.
Buraya da eklemişsiniz.
Türkiye'de yıllardır matematik üzerine en güzel yazıları yazan kişidir. Matematik profesörleri bile bu matematik üzerine bu kadar iyi yazılar çıkaramamıştır. Yıllar önce radikalde yazardı. Şimdi matematik ve bilim üzerine yazıları Hürriyette pazar günleri yazıyor.
Forumdakilerin haberi olsun diye burada paylaştım.
İyi yapmışsınız öğretmenim.
Tartışılması gereken önemli bir konu.
Aynen öyle bende şart mı konusunda arada kaldım. Biraz daha deneyim kazanmam gerekecek kesin bir yargıya varabilmem için.
Ancak ileride tüm öğrencileri için matematik çok daha sadeleştirileceği bir yapıya geçilecek sanıyorum. Belirli öğrenciler için tam kapasite verilecek sanıyorum.
Bana bunlar hikaye geliyor öğretmenim.
Zamane çocukları cin gibi. Ama sorumsuzlar.
Ben her zaman söylerim : "Matematik anlama işi değil, isteme işidir."
İsteseler, hallaç pamuğu gibi atarlar matematiği.
Şunu herkes kabul ediyor, 60 lı 70 li yılların lise mezunları şimdiki üniversite mezunlarının ayarında.
Önceden az ama öz mezun varmış.
Şimdi diploma bakkalda satılacak nerdeyse.
Eğitimin kalitesi, öncelikli olarak sistemin düzeltilmesiyle yükseltilir. Müfredat sonra gelir.
Şuna adım gibi emnim ki, bu sistem de, tüm lise boyunca sadece çarpım tablosu bile öğretilse, mezun olduğu zaman çarpım tablosunu bilmeyen nice öğrenci olacaktır. Şimdi olduğu gibi.
Siz öğretmenlerimiz daha iyi gözlemlemişsinizdir tabi, ama ben kendi fikrimi söyleyeyim.
Tembel öğrencilerin çalışmamalarının tek sebebi konuların aşırı kolay olması. Öğrenciler çalışmadan da 45 alabilecekken boşuna yorulmak istemiyor. Halbuki eğitim zor olsa, sınavlarda zor sorular sorulsa herkes çalışmak zorunda kalır, notlar düşer; ama bilgi düzeyi artar.
Bunu Fen Lisesi'nde gördüğüm eğitime dayanarak söylüyorum. Orada fazla çalışıyorduk ve daha fazla çalışmamıza rağmen düşük notlar alıyorduk, buna rağmen bilgi seviyemiz çok iyiydi. En tembel olan arkadaşlarımız bile çalışıyorlardı. Açıkçası ben bilgi düzeyinin fazla, notların daha düşük olduğu durumu tercih ediyorum.
Bence bir sıkıntı daha var. 6. sınıfa geliyoruz, tam sayılar anlatılıyor. 7. sınıfa geliyoruz, tamsayılarda işlemler anlatılıyor(En azından ben böyle görmüştüm) ve hemen hemen her sene aynı şeyler tekrarlanıyor. Bence tekrar öğrencinin işidir, koskoca matematik dünyasında o kadar çok bilgi varken aynı bilgileri tekrar tekrar anlatmak ne derece mantıklı sizce? Kaldı ki matematik üstüne eklemedir, ekledikçe alttaki bilgileri kullandığımız için unutmak gibi bir şey olamaz. 9. sınıf geometrisinde ilköğretim bilgilerine ek sadece bir şey öğrendim: Doğru denklemleri. Peki ben geometride her şeyi biliyorum da mı tekrar etmeye başladım, hayır.
İyi günler.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
KcançelikÖğrenciler Pozitif bilimlere öylesine duyarsızlarki, müfredatı birazdaha senin dediğin gibi yapsalar bu sefer zorluktan şikayetler artacak.Ama o konu da haklısın.Lisede bile bazen öyle sorular soruyorlar ki ilk okulda öğrendiklerimizi.
kcancelik, senin bahsettiğin ortamda öğrenciler çalışmak zorundalar. Bu yüzden zorlaştırılabiliyor. Normal lisede öğrencilerin umrunda olmadığı için matematiği daha kolaya indirgemek, matematiğe kendilerini kapatan öğrencileri kazanabilmektir.
Bunu olumsuz tarafları elbette vardır.
Fikri hocam, Matematik tüm dünyada büyük problem. Matematik eğtiminde problem yaşamayan ülke yok gibi. Şuçu sadece matematik eğitimindeki başarısızlıktan dolayı olduğunu düşünmek çok vicdansızlık olur.
Diğer dersler yanında çoçuk oyuncağı gibi kalmaktadır (fizik hariç). Şuçu biraz matematiğe de atmak gerekir.
Örneğin 0 sayısı insanların beynini yeterince karıştırabilecek bir sayı.
Falan filan. Bu kadar kısa bir çerçevede tartışılacak bir konu değil ancak şimdilik bu kadar.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!