Serkan öğretmenim emin olun ,ben çoğu konunun çeyreğini anlatmıyorum. Öğrenci, konu hakkında fikir sahibi olsun yeter diyorum.
Biraz zorlayınca devreleri karışıyor

Ama yine de, tın tın
Şuna kalıbımı basarım, eğer öğrenci ilköğretimden sağlam bir temelle gelsin lisede hiçbir zorluk çekmez.
Balık baştan kokar derler, ilköğretimin ciddiyeti 0 şu anda. 8 yıllık zorunlu eğitim, eğitimi bitirdi.
0 temelle gelen öğrencinin lisede ne anlatılırsa anlatılsın, yapacağı bir şey yok.
Senelerdir korktuğum şey başıma geldi. Nihayet 12 yıllık zorunlu eğitimi de çıkardılar.
Daha yasa çıkmadan dedikodusu varken, öğrenciler oh artık kalma yok, direk geçicez diye sınıfta göbek attıklarına şahit oldum.
Bu bedavacılığı nerden öğrendi öğrenci?
Biz gelen öğrencinin kapasitesini anlıyoruz zaten. Müfredatta ne yazarsa yazsın, onu öğrencinin kapasitesine göre ayarlamak bizim işimiz.
Ama gelen öğrenci o kadar kötü ki, (aslında cin gibiler, ama bedavacılık yok mu, işlerine o geliyor, tabi birde temel zayıf) müfredattan kırpa kırpa kuş gibi bir şey kalıyor. Yine de sonuç 0.
Öğretmenim, 5 zayıflı öğrencini şartsız şurtsuz sorumluluğu olmadan sınıf geçtiğine şahit oldum. Bu dediğim lisede ve eski sistemde.
Varın gerisini siz düşünün.