Hocam , asıl konu cebir öğretmek iken bence bu şartlarda en baba sistemde gelse işe yaramaz şöyleki Türkiye de gençler matematiği sevmiyor ki eğer herkes okumak istediği derslerle ağırlıklı alsın diye bir sistem oturtsak bile , öğrenciler emin olun yine matematiği sevmezler hepsi sözel alana yönelirler.Bence , ilk önce matematik sevdirilmeli , bi tanıdığım var adam diyor ki ben bilgisayar mühendisi olup , oyun yapcam.Adam daha 5.sınıfta soruyorum matematiğin kaç diye 3 diyorBu adammı oyun yapacak.Çocuğun oyun yapımının tamamen matematik , fizik işi olduğundan haberi bile yok.Biz gençlerimize , aslında teknolojinin matematikten ibaret olduğunu öğretsek.Matematiğin nerde ne zaman kullanabildiğini öğretsek aslında çok iyi olur.Mesela Matlab dili tamamen matematik arayüzlü bir dil haftada 6 saat matematik verelim diyelim 2 saatini de , matematiği günlük hayatta kullanmaya ayırırsak bence bir nebze matematiği sevdirmiş oluruz.
Bence herşeyin başı öğrenciye o dalı sevdirmekten geçiyor diyebilirim.Sevmeyen adam , en kıral sistemde olsa bir şey yapamaz.Dünyada bu tür sınavları uygulayan bildiğim ülkeler Çin Ve Türkiye , atıyorum bakın Amerikaya , Türkiyeden daha vahim durumdalar.Nedeni ise , sevmemeleri matematiği.
Saygılar (sadece benim yorumum)